Hjem Virksomhedsnetværket og AspIT støtter fodboldakademi i Gambia

Virksomhedsnetværket og AspIT støtter fodboldakademi i Gambia

Virksomhedsnetværket og AspIT støtter fodboldakademi i Gambia

VirksomhedsNetværket er et uafhængigt netværk af 159 private og offentlige virksomheder, som samarbejder omkring virksomhedernes sociale ansvar. Socialt ansvar handler ikke kun om at skabe et godt arbejdsmiljø for sine medarbejdere. Det handler også om at involvere sig i det omgivende samfund – lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

At socialt ansvar kan have mange nuancer, viser et nyt spændende samarbejde som VirksomhedsNetværket har eret med fodboldspilleren Njogu Demba-Nyren. Samarbejdet omfatter flere af netværkets virksomheder, samt et spændende samarbejde med AspIT i Vejle.

VirksomhedsNetværket støtter fodboldakademi

Demba-Nyren er født i Gambia, men flyttede som 8-årig til Sverige, hvor han er vokset op og har fået sin fodboldopdragelse. Demba-Nyren har spillet som professionel i Sverige, Grækenland, Bulgarien og nu på Esbjergs superligahold. Derudover er han landsholdsspiller for Gambia.

Demba-Nyren har ikke glemt sine rødder, og har på eget initiativ eret et fodboldakademi i sit hjemland. Formålet med akademiet er at lære børnene at spille fodbold, men også at give børnene nogle chancer og muligheder for at skabe sig en spændende fremtid. Akademiet arbejder tæt sammen med skolerne i området, og børnene på akademiet går i skole ugens 5 første dage, og træner på akademiet fredag, lørdag og søndag. Hvis man ikke passer sin skole – kan man ikke komme på akademiet.

Fodboldakademiet mangler mange basale ting, og det er her vi som virksomhedsnetværk håber at kunne gøre en forskel, idet mange af vores medlemsvirksomheder har forskellige effekter liggende som fx t-shirts, drikkedunke og meget andet. Det er allerede lykkedes at få flere virksomheder til at sponsorer effekter, men vi kan bruge meget mere endnu.

AspIT udvikler hjemmeside for fodboldakademi

VirksomhedsNetværket har endvidere fået AspIT i Vejle (verdens eneste IT-uddannelse for unge med Aspergers Syndrom) involveret i projektet. AspIT har indvilget i at udarbejde en hjemmeside for fodboldakademiet. Dette samarbejde blev påbegyndt den 28. september 2007. Demba-Nyren var på besøg hos AspIT i Vejle og hilste på Emil – en AspIT studerende. Over de næste 6 uger, skal Emil udvikle fodboldakademiets hjemmeside, som led i sin uddannelse.

“Vi er vældig glade for, at vi kan give bidrage til udviklingen af Demba-Nyrens fodboldakademi, og samtidig give AspIT og Emil en utrolig spændende udfordring, og vi er selvfølgelig meget spændte på hvordan hjemmesiden kommer til at se ud, når den er færdigudviklet” udtaler chefkonsulent Karsten B. Vester og fortsætter: “Vi håber, at mange virksomheder vil hjælpe os med at hjælpe Demba-Nyren med at hjælpe de mange unge fodboldspillere i Gambia". "Det er da en win-win-situation”.

En af de helt store udfordringer for VirksomhedsNetværket og Demba-Nyren, bliver at finde midler til at få et hold fragtet fra Gambia til Danmark i sommeren 2008. Et U 16-hold fra akademiet er inviteret med i turneringen “Football Festival Denmark” fra den 21. – 27. juli 2008. Danmarks Radio har meddelt, at de vil følge holdets besøg her i Danmark meget tæt. Gode råd er dyre – forhåbentlig finder vi nogle der kan hjælpe os med denne udfordring.

Nærmere oplysninger kan fås hos:

Chefkonsulent Karsten B. Vester
Telefon: 2530 2292
Mail: karsten.vester@mail.tele.dk