Hjem Erhvervslivet viser stor interesse for AspIT

Erhvervslivet viser stor interesse for AspIT

Erhvervslivet viser stor interesse for AspIT

Igen i år var der solid opbakning fra erhvervslivet på AspITs årskonference. Microsoft Danmark fortalte i fjor om deres behov for IT-kyndige Aspergere. Og forleden var der igen begejstring på talerstolen fra IT virksomheder, der betegner præstationerne fra deres AspIT-praktikanter med et og samme ord: Topkvalitet.

Omgivelserne var smukke, og rammerne effektive da AspIT i maj holdt sin årskonference på Hotel Munkebjerg, erhvervslivets hjemmebane, når det gælder videndeling og uddannelse. Igen i år var der lagt op til flere vinkler omkring AspIT, som er verdens første IT-uddannelse for unge med Aspergers syndrom.

Vejles borgmester Leif Skov samt Direktør Morten Weiss-Pedersen og uddannelseschef Bruno Lindskjold fra Vejle Handelsskole kunne fortælle, at alt tegner til, at uddannelsen nu bliver et permanent tilbud til de unge med fokuseret talent og at der arbejdes på at gøre AspIT til et landsdækkende netværk af skoler.

Danske IT virksomheder kan også glæde sig over den gode nyhed. Et par af dem kunne nemlig fortælle, at de unge Aspi´er er en attraktiv medarbejdergruppe af hidtil uset karat. Med medfødte evner som blandt andet loyalitet, koncentration og knivskarp hukommelse er kombinationen med IT kompetence en gave til de kandidat-sultne virksomheder.

< cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="imgtext-" width="500">

Lars Tønning, INFOR og Anders Q. Pedersen, Bygteq it a/s

En af de virksomheder, der benyttede lejlighed og talerstol til at slå begejstringen fast, var Bygteq it a/s, som med over 100 medarbejdere udvikler brancherelaterede IT løsninger til bygge- og anlægssektoren i Danmark.

– Vi har netop afsluttet en praktikperiode med en af de unge fra AspIT, og skal jeg fortælle forsamlingen, hvordan det så er gået, behøver jeg kun ét ord: Fremragende. Sådan fortalte IT-chef Anders Q. Pedersen fra virksomheden Bygteq it a/s, som er ejet af arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri.

– Hvorfor involverer vi os i et samarbejde med AspIT? Der er flere gode grunde. For det første vil vi gerne engagere os i unge menneskers muligheder i erhvervslivet. Desuden vil vi gerne signalere social ansvarlighed, og afprøve de unges kompetencer. Og så gør det jo heller ikke noget, at vi associeres med verdens første IT uddannelse for Aspergere, det signalerer nemlig innovation og nytænkning, og det vil vi gerne være en del af, lød det fra podiet.

– Vores erfaring med praktikopholdet er også, at det ikke kun var Benjamin, der fik noget ud af det. Vi lærte også en hel masse. På flere fronter. For eksempel, at nogle af de relativt komplicerede opgaver, vi normalt bruger et par dage på, dem løser en Aspi på en halv dags tid, sagde Anders Q. Pedersen, der høstede stort bifald fra de over 100 begejstrede konferencegæster.

Ligeså entusiastisk og positiv var næste indlæg fra en af de virksomheder, der har haft en AspIT´er i praktik. INFOR tilhører virksomhedsfamilien omkring en af verdens største IT-selskaber, og udvikler en lang række forskellige business produkter til over 70.000 kunder i hele verden.

– Vi oplevede en særdeles entusiastisk praktikant. Jeppe havde et usædvanligt stærkt fokus på opgaverne, og var meget pligtopfyldende. Faktisk var det os, der ellers nok ved en hel del om IT opgaverne, der blev presset af Jeppes meget høje arbejdshastighed, fortalte salgschef Lars Tønning fra INFOR Danmark.

– Jeppes indsats har været decideret værdiskabende for os. Og ikke nok med det. Det har faktisk også sparet os for omkostninger, fordi han, og sikkert også andre Aspi´er, arbejder så koncentreret. Dertil kommer de bløde værdier for os omkring socialt engagement, som også har været en del af gevinsten. Så mit råd til andre IT-virksomheder er helt klart. Gør det – lav en praktikaftale med AspIT. Men husk at have en masse opgaver klar til den unge Aspi´er, for opgaver, der normalt løses på en dags tid, klares på et par timer af en af de unge fra AspIT, sluttede Lars Tønning.

Og dermed rundede det også af for dagens række af talere på AspITs årskonference. Som punktum for en rigtig god dag med masser af positive perspektiver for alle parter, var der blomster og certificeringsbeviser til en række virksomheder, der har gennemgået AspITs Mentoruddannelse, og fremover kan vise omverdenen, at de ikke kun tager et socialt ansvar. De er også innovative i forhold til at skabe mere værdi for deres virksomheder, når de samarbejder med unge engagerede mennesker med fokuseret talent.

Følgende virksomheder fik overrakt certificeringsbevis på AspIT´s årskonference: A/S Scancommerce, VIFIN, INFOR, All2one IT-bureau, ITprof og Bygteq it.