Hjem Nye millioner til AspIT

Nye millioner til AspIT

Nye millioner til AspIT

Det begyndte som et forsøg, men med de nye bevillinger fra Christiansborg er AspIT blevet et permanent tilbud til unge med Aspergers Syndrom. Og dermed er der også lagt op til at brede uddannelsen ud til hele landet.

Intet var sikkert da AspIT sidste år ansøgte om penge fra de såkaldte satspuljemidler i Finansloven. Men nu er det sikkert og vist. Undervisningsministeriet har netop blåstemplet IT-uddannelsen for de unge Aspi´er. Og med knap 10 millioner kroner i statsstøtte er der ikke kun lagt op til en fortsættelse af det succesfulde koncept.

– Vi har fået en solid anerkendelse fra undervisningsministeriet. Og derfor skal vi nu ud til landets kommuner, og formidle det gode budskab om AspIT. Målet er nemlig at gøre uddannelsen landsdækkende, og det kræver at andre kommuner går med i den samlede finansiering, siger Direktør Morten Weiss-Pedersen fra Vejle Handelsskole.

AspIT begyndte som et initiativ fra Vejle Erhvervsudvikling, der søgte og fik finansieret udviklingsprojektet fra satspuljen, men fra årsskiftet blev AspIT en del af Vejle Handelsskole og stadig med Ole Bay Jensen som leder af uddannelsen.

– Uddannelsens budget kan blive baseret på, at hver elev koster omkring 120.000 kr. om året. Og derfor kan kommunerne selv begynde at regne på fordelene ved at sende en ung Aspi på en målrettet IT uddannelse som AspIT frem for livslang førtidspension. For os er der slet ingen tvivl om, at med de succeshistorier AspIT hidtil har præsteret skaber vi større perspektiver for de unge, og samtidig tilbyder vi erhvervslivet kandidater med et attraktivt fokuseret talent for noget, der er brug for både i dag og i fremtiden, fortæller Direktør Morten Weiss-Pedersen.

Vejle Handelsskole har allerede været i uformel dialog med flere andre kommuner, og derfor har Morten Weiss Pedersen en god fornemmelse af, at AspIT bliver et tilbud til unge med Aspergers Syndrom i hele landet.