Hjem To virksomheder om mangfoldighed

To virksomheder om mangfoldighed

– Vores virksomheds succes skyldes AspIT. Bum.

Hvis dansk erhvervslivs væsentligste konkurrencekraft er dygtige medarbejdere, hvordan skaber man så mest mulig værdi ude i virksomhederne? Det kom to virksomheder med inspirerende bud på forleden, da AspIT inviterede både kommuner og erhvervsfolk til det traditionsrige årsmøde. På talerstolen var også robotforskeren Søren Tranberg med godt nyt til alle os, der vil springe over, hvor robotterne er hurtigere.

Forretningschef Jakob Kokfelt, Refurb.

Hvorfor købe en ny computer, hvis du kan få en brugt, der kan det samme. Det er filosofien bag Refurb ApS, der er gået fra at sælge 300 enheder i 2010 til mellem 50.- og 75.000 renoverede pc´ere i år. Men det handler ikke kun om at skaffe firmaets kunder en lavere pris på en god computer.

–Vores mission er at skabe en bæredygtig forretning, der er med til at begrænse ressourcerne og bidrage til et mindre slid på miljø og natur ved at genbruge tingene. En anden del af vores mission handler om mennesker. Vi vil ha´ mangfoldighed i vores virksomhed. For når vi som mennesker møder det anderledes, bliver vi bevidst og ubevidst ”tvunget” til at reflektere over det unormale. Og i dén tanke, ligger der energi og dermed motivation. De virksomheder, der fremavler mest og samtidig differentieret talent, vinder over andre virksomheder, tror vi. Derfor er vores AspIT elever vigtige for os, de er åbenlyse talenter, fortalte udviklings- og forretningschef Jakob Kokfelt, Refurb, som altid vil ha´ mindst 20% af sine medarbejdere, som ansatte på særlige vilkår.

Virksomheden aDNA fra Aalborg hjælper sine kunder med at forbedre synligheden på nettet. Og herfra var meldingen også meget klar da indehaver og direktør Heine Chortsen indtog podiet.

Direktør Heine Chortsen, aDNA.

–Vi var ikke lykkedes, som vi gør, uden samarbejdet med AspIT. Deres elever og deres praktikkonsulenter er bare så meget i orden. Kompetente og handlingsorienterede. Vi har to elever i praktik, vi har ansat to andre, og vi vil gerne ha´ flere. AspIT eleverne producerer fra dag ét. Og de er tilmed lynhurtige, fortalte Heine Chortsen, som var i selskab med én af sine medarbejdere.

–Jeg må sige, at jeg føler mig meget værdsat. Det er en god følelse, at jeg ved, jeg bidrager til, at Heines firma vokser. Man kan godt sige, at jeg laver alle de opgaver, som andre ikke rigtig gider, men som er vigtige alligevel. Og så er det jo sådan, at jeg netop elsker den slags opgaver, som trætter andre, sagde Søren, der har gennemført AspIT uddannelsen før jobbet hos aDNA.

Vidste du i øvrigt, at noget af det, der kendetegner mennesker med autisme spektrum forstyrrelse/Aspergers syndrom er høj loyalitet. Udover stærke koncentrationsevner og knivskarp hukommelse.

Vi giver lige ordet til robotterne

–Begrebet robot er i gang med at blive udvandet. Eller udviklet, om man vil. Lige sådan er det med det gammeldags billede af, at en robot skal ligne et menneske i fysisk form. Robotteknologi og automatisering smelter mere og mere sammen som begreber. Det nyeste er så, at automatiseringer kan foregå med kognitive impulser, og ikke kun elektriske. Dermed taler vi kunstig intelligens, og så er der igen lagt op til debat. For kan man overhovedet tale om at kopiere den menneskelige intelligens som jo er hyper kompleks, spurgte Ph.d. Søren Tranberg den godt fyldte sal på årsmødet.

Ph.d. i robotteknologi Søren Tranberg.

– Så man kan sige, at vi er gået fra at have robotter, der prøvede at ligne os fysisk, til avancerede maskiner, der ligner os kognitivt. Noget af det mest aktuelle er i øvrigt foto-genkendelse, og avancerede informationsredskaber, der letter tingene i en travl hverdag. I trafikken, i supermarkedet osv. Der er ingen tvivl om, at udviklingen går stærkere end nogensinde, og at vi inden ret længe kan tale om personlige robotter lige som vi har en personlig computer, en pc´er.

Søren Tranberg rundede årsmødet af i det mere underholdende hjørne med film og facts. Én af dem handlede om gåden fra seneste nyhedsbrev. Vi tager den lige igen – nu med svar på. Hvor lang tid ta´r det at fylde Wembley stadion med vand, hvis du drypper én dråbe vand på plænen, derefter to dråber, derefter fire, så otte, så seksten osv. Gættede du også på et par måneder? Svaret er 45 min. Orker du ikke alt det vand, så fold et stykke A4 papir. Når du har foldet det 30 gange, er det 100 km tykt. Go´ fornøjelse.


HUSK AspIT Skolernes dag lørdag den 2. september kl. 10.00 – 17.00.
Kom forbi og hør om AspIT er noget for dig, eller en du kender. Læs om dagen her.

HUSK Gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart, AspIT at Work Årsmøde d. 31. maj 2018 kl. 10-16.