Praktikant med fokuseret talent hjælper LEGO med nyt produkt
Vi har brug for flere hænder på arbejdsmarkedet, lød det fra politikerne i valgkampen. Og at innovation og kvalitet er det stof, som dansk konkurrencekraft består af på det globale marked. Hos LEGO har samarbejdet med en ung Asperger givet nye perspektiver på flere fronter.
Når man er Asperger har man ofte det, der hedder fokuseret talent. Det vil sige, der er noget, man er god til, og så er der andet, man er knap så skrap til. På IT-uddannelsen i Vejle for unge med Aspergers Syndrom, AspIT, har man stor succes med at tilbyde virksomhederne en ny type arbejdskraft, der kan det, som andre ikke kan, men som skaber værdi og udvikling for virksomhederne. Nu kan også LEGO tilslutte sig succesen.
– Hos LEGO har vi en særlig afdeling, der blandt andet tester vores forskellige software produkter. Et af produkterne hedder LEGO Digital Designer, som børn kan bruge til virtuelle konstruktioner med de velkendte klodser. Vi lægger meget vægt på kvalitet, og derfor bad vi vores samarbejdspartner i Indien om at teste produktet for eventuelle fejl. De fandt ingen. Så bad vi vores nye praktikant fra AspIT om at teste produktet, og han fandt faktisk en del fejl. Dem kan vi nu få rettet inden vi sender produktet ud på verdensmarkedet, fortæller QA Manager Marianne Peschardt Assenholt fra LEGO i Billund.
– Det har i det hele taget været en meget positiv oplevelse at have Jeppe fra AspIT med på holdet hos LEGO. Han arbejder meget præcist med fuld fokus på detaljen, og samtidig er han vedholdende og perfektionistisk i tilgangen til jobbet. Den slags lægger vi stor vægt på, når vi leder efter kandidater til LEGO. Og så er han hurtig til at løse opgaverne, og den egenskab er heller ikke værst i et erhvervsliv, hvor tidsfaktoren kan være helt afgørende for succes, siger Marianne Peschardt Assenholt.
Hos AspIT glæder projektchef Ole Bay Jensen sig over, at endnu en virksomhed melder om udbytte af samarbejdet. AspIT er en af landets yngste uddannelser, og verdens første målrettede IT uddannelse for unge med Aspergers Syndrom.
– Vi begyndte som et forsøg, og det er vigtigt, at politikerne nu bakker os og virksomhederne op. Det er nemlig lykkedes, at bevise vores påstand om, at med de rette uddannelsesmæssige forhold kan vi flytte unge med Aspergers Syndrom væk fra en tilværelse som potentielle førtidspensionister til et aktiv for danske virksomheder, siger Ole Bay Jensen, der også hører fra virksomhederne, at AspIT giver dem mulighed for at kombinere socialt ansvar med innovativ konkurrencekraft.
Vil du vide mere om AspIT og samarbejdet med progressive danske virksomheder, så kontakt projektchef Ole Bay Jensen på tlf. 7643 2259 eller på mail.