Hjem Ny stor opgave til talenterne på AspIT

Ny stor opgave til talenterne på AspIT

Ny stor opgave til talenterne på AspIT

De unge Aspi´er fra AspIT har vind i sejlene for tiden. Først lavede de den store opgave med test af det nye boligindretningsprogram for IKEA. Og nu har de fokuserede talenter så fået til opgave at lave et helt nyt IT værktøj til håndtering af sygefravær i danske virksomheder for VirksomhedsNetværket.

Hver dag året rundt melder over 140.000 danske lønmodtagere sig syge fra jobbet. Heraf bliver de 35.000 hjemme på grund af stress. Og det i en tid, hvor erhvervslivet i den grad sukker efter arbejdskraft. Derfor er der god grund til at gøre noget ved sagen, og en af måderne er at tale om det. Men hvordan lokaliserer man problemerne, og hvordan gennemfører man de vigtige samtaler.

– Vi arbejder med virksomhedernes sociale ansvar, og derfor møder vi ofte ønsket fra vores mange medlemsvirksomheder om et IT værktøj, der kan hjælpe dem og deres langtidssygemeldte medarbejdere. Og da jeg i foråret deltog i AspITs årskonference, og hørte om Aspi´ernes talenter, fik jeg idéen om at lade dem udvikle det nye værktøj til os, fortæller Karsten B. Vester fra VirksomhedsNetværket i Kolding.

– Dermed opnår vi flere ting på én gang. Vi opfylder vores ønske om at tage et socialt ansvar, og samtidig får vi et godt produkt – og tilmed et produkt, som der er stor interesse for i danske virksomheder, og som skaber yderligere fokus på emnet socialt ansvar.

Lige nu er projektet i den fase, hvor fire udvalgte virksomheder er i gang med at lave kravspecifikationer til det, der i sidste ende bliver en særdeles brugervenlig CD Rom med blandt andet små filmsekvenser. De fire virksomheder, der bidrager med ønsker til projektet er Velux-ejede Østbirk Bygningsindustri, emballagevirksomheden Kappa, AH Bolte og konsulentvirksomheden CSR Intelligence fra Vejle.

Det nye IT værktøj rummer tre overordnede kapitler. Råd og vejledning til ering af et godt samtalesystem ude i virksomhederne, et statistik modul der giver overblik og identificering af problemet samt skabeloner til samtaleskemaer. Den kommende CD Rom er et tilbud til private og offentlige virksomheder i hele landet.