Hjem Microsoft går foran

Microsoft går foran

Microsoft går foran

Microsoft har stor succes med sine Aspergere

Der var masser af gode og opløftende budskaber fra talerstolen, da AspIT i maj afholdte sin særdeles velbesøgte årskonference i Vejle. En af verdens største virksomheder, Microsoft, stillede med to af deres danske direktører. Og meldingen herfra er ganske klar. Mennesker med både Aspergers Syndrom og en IT uddannelse er særdeles attraktive medarbejdere i Bill Gates´ succesfulde erhvervsdynasti.

Der var spændte forventninger blandt publikum på AspITs konference, da Microsofts administrerende direktør Jørgen Bardenfleth og udviklingsdirektør Michael Nielsen skulle fortælle om megavirksomhedens erfaringer med Aspi´er på jobbet. Var der mon noget om snakken, når AspIT siger fokuseret talent? Eller er det blot noget med, at man hos Bill Gates vil signalere bløde værdier og omsorgsfuldt samfundssind, når man ansætter Aspergere?

Først på podiet var Jørgen Bardenfleth, der blandt andet fortalte om sine oplevelser med sin medvirken i regeringens Globaliseringsråd. Men allerede hans indledning varslede gode nyheder da powerpointen forkyndte Microsofts vision. At sætte mennesker og virksomheder over hele verden i stand til at realisere deres fulde potentiale, lyder visionen, når man lige oversætter den til dansk. Og den slags tanker, passer jo som fod i hose til ambitionen med de studerende på AspIT.

– Det står nu i regeringens globaliseringsstrategi, at alle unge skal have en ungdomsuddannelse. Og med erhvervslivets stigende krav til specialisering med udvikling af spidskompetencer, er der god grund til at få så mange som muligt i gang, uanset de grundlæggende forudsætninger for at gennemføre en uddannelse.

Vi skaber nemlig kun vækst, hvis vi begynder med uddannelse, supplerer med forskning og skaber de optimale rammer for iværksætteri, fortalte Jørgen Bardenfleth.

Efter disse motiverende ord kom Microsoft Danmarks Michael Nielsen på plads bag mikrofonen. Hans officielle titel er Product Unit Manager, og beskæftiger sig til daglig med udvikling af nye produkter. Og han ved en hel del om værdien af mangfoldighed blandt medarbejderne.

– Hos Microsoft indretter vi os efter de behov som Aspergere har, for at de kan yde en optimal indsats. Og det gør vi fordi, det er meget vigtigt for os, at have en stor diversitet blandt de ansatte. Mangfoldighed betyder, at vi kan udvikle en større og bredere talentmasse. Og samtidig opnår vi, at vi kan forstå den enkelte kunde bedre.

Kort sagt, hvis ikke vi har bred mangfoldighed blandt de ansatte, risikerer vi at udvikle de forkerte produkter, sagde Michael Nielsen.

– Vi har en klar politik om at ansætte mennesker med forskellige handicap. I USA er vores handicappede kolleger stolte over at være anderledes. I Danmark har vi udnævnt en projektchef, der skal sikre vores Aspi´ere, og vi kan se, at med de nødvendige hensyn udvikler Aspi´erne sig hurtigere end mange andre medarbejdere. Der er ganske enkelt penge i at ansætte de skæve profiler, sluttede Michael Nielsen.

INFOR er et af de hurtigst voksende IT-firmaer, og herfra kom produktchef Lars Tønning, og fortalte om virksomhedens samarbejde med AspIT, hvor de studerende har hjulpet INFOR med at teste nye programmer.

– Vi har netop leveret et nyt program til IKEA i Sverige. Et computerbaseret indretningsprogram, der sætter forbrugerne i stand til at indrette deres hjem på skærmen med IKEAs møbler. En program, der nyder stor bevågenhed i hovedkvarteret for en af verdens største detailhandelskæder.

Og det er netop dette program, vi har fået testet hos AspIT. Og det har været et rigtig godt samarbejde, som vi er meget glade for, fortalte Lars Tønning.

– Formålet med vores samarbejde med AspIT, havde tre overordnede mål. Vi ville have øget fokus på kvaliteten af vores produkt. Vi ville have en kontrolleret proces med fuldt overblik. Og endelig søgte vi med samarbejdet at opnå større tilfredshed fra IKEA til vores nye programmer. Og vi opnåede det hele, sagde Lars Tønning om samarbejdet med Aspi´erne i Vejle.

Fodnote:

Product Unit Manager Michael Nielsen fra Microsoft Danmark har gjort sig følgende observationer af Aspergere på jobbet.

Flueben for:

Intelligens
Fokusering
Hårdtarbejdende
Kvalitetsbevidste
Humor
Loyalitet
Dedikering

Og knap så meget flueben for:

Social intelligens
Teamwork
Stress
Prioritering
Ironi