Hjem Med vores tre dimittender fra AspIT har vi succes med vores borger strategi

Med vores tre dimittender fra AspIT har vi succes med vores borger strategi


Jobcenter Aabenraa Kommune til dimission på AspIT:

– Med vores tre dimittender fra AspIT har vi succes med vores borger strategi

Så blev det igen tid til smil, blomster og dimissionstaler på AspIT skoler, da eleverne fik eksamensbevis og dermed adgangstegn til job og karriere. Hos AspIT i Aabenraa var repræsentanter fra det lokale jobcenter med til festen da Jens, Kai og Mikkel sagde farvel til skole og goddag til jobs. ”Idag er det da tydeligt for alle, at AspIT er en rigtig god investering”, sagde lederen fra jobcentret.

< border="0" cellpadding="1" cellspacing="0" bgcolor="#000000">

At dimitttere fra AspIT er også en fest for familie og venner. Her en glad Kai fra AspIT Aabenraa , med eksamensbevis og fast job med mor Britta Sandager Hansen (tv) og kusine Anne-Kirstine Vadgaard Nielsen.

Forleden var det igen ”de store smils dag” hos AspIT da færdigklækkede IT-unge fik diplomer, håndtryk og skulderklap fra forældre, familie, virksomheder og lærere efter tre udviklende år på skolebænken. Men også hos dem, der har fulgt eleverne på en anden måde, var der tilfredse smil. I Aabenraa var Karin Eriksen og Helle Hockerup fra Aabenraa Jobcenter med til markeringen af de unges overgang fra forsørget til selvforsørget.

– I dag siger vi tillykke til tre unge mænd, der samtidig med, at de afslutter deres uddannelse på AspIT, er i fast job. Det er et godt eksempel på, at vores borger strategi er en succes. Og dermed også, at vores investering i AspIT betyder, at vi flytter borgere fra ”sofa til job”. Det er rigtig skønt – både menneskeligt og fagligt, siger kontorleder Helle Hockerup, Aabenraa Jobcenter.

– I vores kommune arbejder vi tværfagligt med fokus på borgeren ”i midten”, og med de nye reformer, har vi endnu bedre muligheder for at flytte de unge fra passiv forsørgelse til uddannelse og job, siger Helle Hockerup. Og sagsbehandler Karin Eriksen, der har fulgt de tre unge tæt undervejs på AspIT, supplerer.

< border="0" cellpadding="1" cellspacing="0" bgcolor="#000000">

Som altid når AspIT elever dimitterer, er repræsentanter fra kommunerne med til at fejre de unge. I Aabenraa kom blandt andre Helle Hockerup (tv) og Karin Eriksen fra Aabenraa Jobcenter.

– Når det lykkes så godt med netop AspIT – altså at de ikke kun får en uddannelse, men også job – er det bla. fordi uddannelsen fokuserer på det, disse unge kan og vil, og ikke på deres begrænsninger. Samtidig har vi fra kommunens side støttet op med tæt kontakt til de unge og skolen, og sammen taget fat om udfordringerne inden de blev til problemer, med feks hjælp til at finde bolig og få tjek på økonomien, siger Karin Eriksen, der også finder det konstruktivt , at AspIT både kan finansieres via STU og LAB-loven.

En anden i Aabenraa, der talte om at flytte sig i livet, var uddannelseschef Ole Bay Jensen. Men hvad gør man lige, når man gerne vil tale til elever, familier, virksomheder og repræsentanter fra kommunerne på flere AspIT adresser på samme tid? Man transmitterer da bare. Derfor kunne Ole Bay Jensen gå på talerstolen i Aabenraa, og via kamera og mikrofon samtidig holde talen for gæsterne hos AspIT Nordjylland, AspIT Østjylland og AspIT Vejle – lige som når man på AspIT underviser elever på tværs af geografi via samme udstyr.

– Vi lever i en tid præget af forandringernes vingesus – og når det suser omkring os med udfordringer og muligheder, vælger nogle at bygge læhegn og holde på hat og briller, mens andre bygger vindmøller og gør vind til medvind. I har besvaret spørgsmålet; vil du lade stå til eller vil du vende udfordringer til en fordel, med et rungende Ja. Uddannelse er nemlig forandring, og forudsætningen for positiv forandring er en god harmoni mellem tre forhold; at man vil, at man kan og at man skal. Det er min vurdering, at I, der dimitterer i dag, har fundet netop den balance mellem vil, kan og skal. Det er godt gået, og derfor skal I ikke kun hyldes for at have bestået jeres eksamen, men også for at finde jeres individuelle nøgle til forandring og livsforbedring – det kan I bruge til meget mere i livet end blot eksaminer, sagde Ole Bay Jensen blandt andet i sin tale.

Med de aktuelle dimittender på alle AspITs ti skoler, er det også tid til at sige goddag til nye elever. Og AspIT kan overalt i landet melde om solid interesse for at komme på AspIT – for senere at få et godt og interessant job.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart
AspIT at Work 10-Årsmøde d. 21. maj 2015 kl. 10-16.