Hjem Man kan hvad man vil – når AspIT hjælper til

Man kan hvad man vil – når AspIT hjælper til

Man kan hvad man vil når AspIT hjælper til

Uddannelsen på AspIT for unge med fokuseret talent har flere formål for de studerende. Ét af dem er at hjælpe de unge til at finde ud af, hvor langt og hvorhen deres talent og interesser fører – udover at lære en hel masse om IT. For Anders i København betød uddannelsen på AspIT, at han fik lyst, og forudsætninger, til at blive endnu dygtigere.

Hos AspIT København har man i sommer sagt held og lykke til et hold færdiguddannede elever. Én af dem, der er fløjet fra AspIT-reden er Anders, der egentlig begyndte sit forløb på den mere generelle STU på Hans Knudsen Instittutet, men hurtigt fandt ud af, at det var stedets AspIT uddannelse, der passede ham bedst. Og hér opdagede han, at hans mål med uddannelsen på langt sigt var at blive IT supporter.

– Anders scorede ikke topkarakterer i de relaterede fag til IT supporter-sporet, men han var dedikeret, og arbejdede videre med at realisere sin drøm om en karriere indenfor sit interessefelt. Og netop Anders´ drive og entusiasme har gjort, at han har opnået sine mål. For eksempel mobiliserede han, hvad der skulle til, da vi satte ham i gang med at skaffe sig en praktikplads. Sammen med sin kontaktperson, og i sit stiveste puds, opsøgte han en håndfuld IT butikker i nærområdet. Fælles for disse steder var, at de både udførte reparationer og service, og desuden havde salg af computere og it-udstyr. Anders var nemlig nået frem til, at det netop var den kombination på praktikstedet, han drømte om, fortæller Katrine Nielsen, specialpædagog, AspIT København, der understreger værdien af den træning AspIT eleverne får i henholdsvis strsshåndtering og handicaperkendelse.

< class="htmlarea-showborders">

Anders havde succes med sin indsats for at finde et praktiksted, der ville det samme som ham i et samarbejde. Halvanden uge efter det første møde med PC Service Center, kunne Anders træde ind ad døren som en del af personalegruppen. Og hurtigt fik Anders tildelt en masse spændende opgaver, og opnåede tilmed flot respons fra sin arbejdsgiver.

Se bare her, hvad virksomheden skrev om Anders efter praktikken:

Vi har oplevet, at Anders har gennemgået en enorm udvikling både personligt såvel som fagligt. Han er vokset med opgaven, og har i dag en klar forståelse for, hvor vigtigt det er at tage alle opgaver seriøst og gøre dem helt færdige. Fra at have været lidt tilbageholdende, oplever vi nu, at Anders uden problemer, på egen hånd rådgiver og betjener kunderne i butikken. Vi har oplevet Anders som en venlig og rar kollega, der fungerer fint socialt med sine kollegaer. Vi har valgt at forsætte samarbejdet med Anders i form af en praktikplads, når han starter på it-support uddannelsen”

Anders søgte siden optagelse på it-support uddannelsen på ordinære vilkår, og er startet den 6. august 2012 med en læreplads, som han altså selv har været med til at finde og udvikle – og fastholde. Tillykke, Anders, det er rigtig godt gået.


Du er meget velkommen til at give dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: "AspIT – Nyhedsbrev".

HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 30. maj 2013 kl. 11.30 – 17.00.