Hjem AspIT årsmøde 2012 afslører: Internettet afløses af splinternettet

AspIT årsmøde 2012 afslører: Internettet afløses af splinternettet

AspIT årsmøde 2012 afslører: Internettet afløses af splinternettet

Det kan være svært at spå, men når det er dansk ITs stormester Preben Mejer, der tager mikrofonen på, bliver fremtiden nærværende på flere måder. Og efter perspektiverne for apps, sms, smart computing og meget mere, kunne de over 230 gæster til årsmødet høre dir. Kjetil Fleten fortælle hvorfor politisk korrekthed skader menneskers muligheder for talentboost.

Hvis du hører til dem, der synes, at du har rimeligt godt tjek på den nyeste teknologi, så tro lige om igen. Med mindre, du var til AspITs årsmøde i Middelfart forleden. Her gik en af landets mest kompetente IT eksperter nemlig på talerstolen. Preben Mejer har en fortid som grundlægger af både legendariske DanaData og senere TDC Internet, og er idag direktør for non-profit videncentret Innovation Lab.

Preben Meiers inspirerende indlæg med overskriften The Amplified Individual tog udgangspunkt i, hvad han kalder for IT verdenens IT indfødte, altså alle dem under 20 år, der er vokset op med computeren som en helt naturlig del af hverdagen.

< class="htmlarea-showborders">

– Hvis man synes, at mægden af data idag er enorm, og at der kun bliver endnu mere af slagsen, kan man jo enten glæde eller frygte fremtiden. Mit bud er, at alle kan glæde sig til morgendagens ny teknologi. Hvis vi for kun et par år eller tre siden, købte den nyeste teknologi bare fordi, den fandtes, så vil vi nu kun investere i det, der virkelig giver os fordele. Det vil sige letter vores hverdag, støtter os i vores videnindsamling, knytter os mere sammen i netværk eller hvad det nu kan være, man synes er formålet. Derfor er det også netop brugeren, eller for-brugeren, der er i fokus,når udviklings-afdelingerne i alverdens IT-firmaer går i tænkeboxen, mener Preben Mejer.

Èt af budene på langt stærkere fokus på brugerens behov, er udviklingen af internettet fra det, vi kender i dag, til et net, som ikke kun er web baseret, men smeltet sammen med app-verdenens mange fantastiske muligheder.

Var det noget med en paraply, der selv fortalte dig om den var relevant til gåturen, fordi den var linked op til DMIs prognoser via en app? Eller hvad med blomsterbuketten i kunstmaterialer, der holder dig orienteret om, hvem i din familie og venneskreds, der fortjener et opkald -fordi “buketten” selv holder styr på, hvornår du sidst har ringet til moster Gerda. Eller hvad med muligheden for at downloade 50 hk ekstra til bilen via app, når du skal på bilferie gennem Tyskland…

Preben Mejer kunne også fortælle, at fladskærmen helt uden kabler er lige om hjørnet, og om mange andre teknologiske fremskridt, der alle sammen er fokuseret på, at gøre livet nemmere for os mennesker.

– Man kan sige, at hvor vi mennesker indtil nu selv har stået for kommunika-tionen med maskiner, så vil maskinerne fremover bare “tale”med andre maskiner, fordi computerne er blevet tilstrækkeligt informeret om vores behov og adfærd, at de ikke behøver ulejlige os andre, som Preben Mejer smilende rundede af efter en vældig interessant tur gennem teknikken “morgen”.Du kan læse mere om emnet og Preben Mejers bud på fremtiden på www.innovationlab.dk.

Efter klapsalverne havde lagt sig, var det Kjetil Fleten fra fleten.net, der fortalte de mange gæster om sit bud på talentudvikling. Fleten.net leverer Linux- og netværksløsninger til skoler og virksomheder, og firmaets speciale på Linux er Edubuntu. Desuden er Fleten.net kendt for sine stærke løsninger indenfor trådløse netværk. Fleten.net har to elever fra AspIT ansat.

– Jeg synes, at den politisk korrekte kassetænkning sætter alt for mange mennesker i bås. Altså, bare fordi man har fået en diagnose som Asperger behøver man jo ikke blive behandlet som om, man ikke kan noget. I stedet burde vi alle sammen blive bedre til at behandle hinanden som det, vi er: individer. Helt unikke i forhold til hinanden. I vores virksomhed, kan vi ikke se, at de unge med Aspergers Syndrom, skulle være handicappede. Ud fra et erhvervsmæssigt synspunkt, er de produktive, værdiskabende og rare mennesker med overskud til den gode stemning, sagde en yderst engageret Kjetil Fleten fra talerstolen.

– Efter min mening er årsagen til AspIT´s succes, at man har givet unge mennesker, der ellers var henvist til en trist og overbeskyttet bås i samfundet, en helt ny mulighed for selvrealisering og talentudfoldelse -fordi man fokuserer på det, de kan, og tager relevant hensyn til det, de ikke kan. De to elever, vi har hos os, løser opgaverne hurtigere end andre, de har masser af humor, de er dygtige og de brænder for det, de laver. Lyder det handicappet, spurgte Kjetil Fleten – retorisk. Og fik ret meget klap for den hilsen, der samtidig var en opfordring til andre virksomheder om at tage imod praktikanterne fra AspIT, som det de er – værdiskabende arbejdskraft.

Læs mere om Årsmødet 2012 i næste nyhedsbrev, hvor vi fortæller om Peter Lund Madsen og hjerneforskning, og om professor og tidligere formand for Børnerådet, Per Schultz Jørgensens inspirerende bud på effektive læringsmiljøer.


Du er meget velkommen til at give dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: "AspIT – Nyhedsbrev".

HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 30. maj 2013 kl. 11.30 – 17.00.