Hjem Klar besked fra IT serie-iværksætter og stamcelleforsker Morten Olesen til andre high tech virksomheder:

Klar besked fra IT serie-iværksætter og stamcelleforsker Morten Olesen til andre high tech virksomheder:

Klar besked fra IT serie-iværksætter og stamcelleforsker Morten Olesen til andre high tech virksomheder:

”Der ligger uvurderlige kompetencer hos eleverne fra AspIT – skynd jer at ansætte dem”

Hvad er det der gør, at nogle virksomheder bare rykker hurtigere end andre? For Morten Olesen handler det om at forholde sig åbent til andre mennesker, og kigge fokuseret på deres evner i forhold til deres funktion i virksomheden. Det kommer der stærke resultater ud af, som for tiden inspirerer mange andre i dansk erhvervsliv. Som feks hvordan Morten Olesen kan få stamceller til at vokse og formere sig 2-3 gange hurtigere end normalt.

I Aarhus har Morten Olesen travlt med flere virksomheder. Én af dem er Actura Robotcenter, som er en del af Actura Gruppen med aktiviteter inden for nanoteknologi, innovation, biotech og stamcelleforskning samt digital publishing. Robotten NAO er produceret i Frankrig, og i Aarhus er det nu tre unge aspergere fra AspIT, der arbejder målrettet med at programmere robotterne til at begå sig i Danmark.

– NAO er avancerede robotter der, der kan gå, tale, se, lytte og bevæge sig. For at leve op til vores egne krav til brugervenlighed og anvendelighed, er der behov for, at vi laver nye interfaces og applikationer. Her viser det sig, at de unge fra AspIT er temmelig dygtige. De mestrer alle JAVA og er iøvrigt hurtige til at lære andre programmeringssprog, hvis det er nødvendigt. Samtidig er de meget omhyggelige, og har en tilgang til jobbet, som gør, at arbejdet bliver præcist udført. De arbejder meget hurtigt, og kommunikerer overraskende godt både med mig og mine klienter, fortæller Morten Olesen.

– For mig er der ingen tvivl. De unge med AspIT baggrund har de bedste kompetencer til jobbet her. Derfor er det også målet, at de bliver ansat så snart de er færdige på skolen. Og så lige en anden gevinst; Jeg er det, der hedder et kaos menneske – har altid gang i flere projekter end der egentlig er tid til – og derfor ender nogle af dem i skuffen til ”senere”. Med AspIT´erne på holdet, får jeg sat gang i projekter, der ikke fortjener skuffen, men at blive sat på skinner, kodet og udviklet. På den måde er eleverne fra AspIT meget værd for en innovativ forrretningsmodel som den, jeg driver.

Èn af de AspIT elever, der nu kan se frem til at blive ansat i Actura Gruppen er 24-årige Mathias Robinson, der i sin praktiktid i virksomheden blandt andet har programmeret NAO robotterne ved hjælp af programmeringssproget Python.

– For mig var det en god oplevelse, at den kompetence, jeg kom med fra AspIT kunne bruges med det samme hos Actura. Altså, at min skoleviden passede til virkelighedens opgaver i en tjekket high tech virksomhed, siger Mathias Robinson, der valgte AspIT for at få et rigtigt job efter et par år med jobs for sjov.

Mathias Robinson fra AspIT er nu blandt dem, der er klar til fastansættelse hos Actura i Aarhus. Mathias programmerer blandt andet robotten NAO.

– På AspIT er det tydeligt, at det handler om at få os i arbejde. Og det blev bekræftet da jeg landede hos Actura. Morten Olesen understregede, at der var tale om, at vi var med til at forme en cool forretning, og det er meget motiverende, og det er selvfølgelig fedt, at jeg og mine AspIT kammerater får fast ansættelse.

Morten Olesen driver flere virksomheder, og er lige nu en efterspurgt foredragsholder på blandt andet DTU, Teknologisk Institut og på internationale konferencer, hvor han taler om innovation og sine resultater inden for stamcelleproduktion. Men det er en anden – og længere – historie. Vil du læse mere om Actura Gruppen, og NAO robotterne, der især bruges på universiteter, gymnasier, folkeskoler og i specialundervisning af børn med specielle behov, så klik ind på www.actura.dk.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.