Hjem Nu kommer AspIT til Storkøbenhavn i den helt store version

Nu kommer AspIT til Storkøbenhavn i den helt store version

Nu kommer AspIT til Storkøbenhavn i den helt store version

Efter fire års erfaringer med AspIT som del af TEC København i Ballerup, kommer der nu en ”full size” AspIT skole i Høje Tåstrup som et effektivt uddannelsestilbud til unge aspergere i Storkøbenhavn. Målet er klart: AspITs koncept skal flytte flere unge aspergere fra sofaen til værdiskabende jobs. Og det har AspIT dokumentation for, siger både EU og Unesco.

Er man ung i det storkøbenhavnske område, og på udkig efter et bedre alternativ til sofaen, er der mange muligheder for uddannelse og beskæftigelse. Men med beslutningen om at ere en full-scale AspIT i Høje Tåstrup, får den store regions unge aspergere et helt særligt STU tilbud. AspIT i såkaldt fuld størrelse omfatter nemlig integreret praktiksikring samt support fra både udviklingskonsulent og specialkonsulent med flere års erfaring fra AspITs unikke koncept.

Uddannelseschef
Ole Bay Jensen

– Vi er meget glade for at kunne introducere den helt store AspIT version til de unge aspi´ere i det storkøbenhavnske. Vi har høstet mange værdifulde erfaringer fra samarbejdet med TEC København, som vi nu aktiverer i praksis.

Når vi på AspIT kan dokumentere, at 80% af vores elever er i beskæftigelse, når de dimmiterer, så kræver det også, at vi har fuldtidsansat praktikkonsulent, der hele tiden sørger for en tæt dialog med erhvervslivet for at sikre de nødvendige praktikpladser.

Vores erfaring er nemlig, at vores elever ofte bliver ansat direkte i forlængelse af deres praktik fordi, de ganske enkelt skaber værdi for virksomhederne, siger uddannelseschef Ole Bay Jensen fra Campus Vejle, der står bag AspIT-brandet.

Med 2.000 års-elever og knap 400 lærere er Campus Vejle én af de store spillere, når det gælder ungdomsuddannelser. Og det er netop den power, der ligger i så stor en organisation, der nu skal hjælpe endnu flere unge aspergere med IT talent i det storkøbenhavnske frem til et job. Men indtil titlen som skatteyder er i hus, hedder det effektiv, individualiseret undervisning på AspIT.

– Vi kommer nu med hele den undervisnings- og udviklingskultur fra den anerkendte ”full-size” AspIT, der har gjort, at EU, Unesco og statens danske evalueringsinstitut, EVA, har udnævnt os til Best Practice indenfor det store STU område. Det er nemlig lærere fra AspIT i Århus og Vejle, der står for undervisningen i opstarten på vores nye AspIT Storkøbenhavn, og én af vores dygtige lærere på AspIT Vejle, Sidsel Sørensen, bliver afdelingskoordinator. På den måde sikrer vi, at vores succesfulde kultur og metode, forankres i den nye afdeling.

Afdelingskoordinator
Sidsel Sørensen

Udviklingskonsulent
Liselotte Bay Jensen

At succes på uddannelses-, praktik- og jobfronten handler om networking og videnddeling, har AspIT god erfaring med fra de mange konferencer og seminarer gennem årene. Derfor bliver én af de første større aktiviteter en fagligt rettet konference den 3. april for de storkøbenhavnske kommuners beslutnings- og fagpersoner samt politikere,repræsentanter fra Videncenter for Autisme, talspersoner fra udvalgte virksomheder mfl.

– Vi vil meget gerne dele vores viden med andre, så vi kan bidrage til regeringens ambition om at få 95% af ungdomsårgangene i uddannelse. Samtidig vil vi også gerne i dialog med dem, der kan gi´ os gode idéer til hvordan vi fin-tuner vores nye AspIT Storkøbenhavn bedst muligt. Vi ser alle andre steder i landet, at en god og åben dialog med kommunerne er én af de vigtigste forudsætninger for, at de unge lykkes med at komme i job via en AspIT uddannelse.

– AspITs mission er enkel i sin formulering. Vi skal flytte unge aspergere fra et perspektiv med livslang forsørgelse til en meningsfuld tilværelse med job – og dermed skattebidrag til både statskassen og kommunekassen. Og dét er den mission, der nu kommer fuld fokus på med eringen af AspIT Storkøbenhavn. Meningen med AspIT er ikke uddannelse som beskæftigelse,. men et værdiskabende job via vores uddannelse, fortæller Ole Bay Jensen.

De nye lokaler i kort gå-afstand fra banegården i Høje Tåstrup – og 3 kvarters transport fra hele storkøbenhavn – er lige nu ved at blive færdige med lækre møbler og alt det sidste nye isenkram indenfor IT-effektiv undervisning, og klar til at danne rammen om de første informationsmøder den 5. og 27. februar, og derefter igen i marts og april. Du kan se alle datoerne på aspIT.dk/afdelinger/aspitstorkoebenhavn. Derefter er der visitationsmøder og seks ugers afklaringsforløb henover foråret. Det første hold studerende på AspIT Storkøbenhavn begynder til august.

Specialkonsulent
Linda Bjerg

Har du brug for mere info lige nu, er du velkommen til at kontakte afdelingskoordinator Sidsel Sørensen på siso@aspit.dk


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.