Hjem Danmarks Evalueringsinsitut om AspIT

Danmarks Evalueringsinsitut om AspIT

Danmarks Evalueringsinstitut/EVA i ny rapport:

AspIT er eneste uddannelse til unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse
– og sikken én…

Denne tid er for mange mennesker eksamenstid. Sådan er det også på AspIT. Men i år er det ikke kun eleverne, der bedømmes. Nu har hele AspIT fået karakterer. Danmarks Evalueringsinstitut/EVA fortalte torsdag et stort publikum på AspITs årsmøde om resultatet af det omfattende analyse- og evalueringsarbejde. Den korte version; alt er ret godt. Den lidt længere kommer her.

At analysere en landsdækkende ungdomsuddannelse med 10 lokationer, og relationer til endnu flere kommuner og mange flere forældre og elever, kræver et stort arbejde over lang tid. Derfor var der spændte forventninger til EVA rapporten, som den hedder, blandt de mange gæster fra hele landet til AspITs årsmøde i Strib ved Middelfart forleden.

AspIT er blevet vurderet af det uafhængige statslige evalueringsinstitut fire gange før. Og hver gang med flotte karakterer fra uddannelseseksperterne hos EVA. Siden forrige EVA rapport, er AspIT vokset en del i både elevtal og medarbejderantal, og fået et par nye afdelinger.

– AspIT har udviklet sig på flere fronter siden EVA sidst kiggede os efter i sømmene. Derfor var det en stor glæde for alle på AspIT, da EVA nu afslører de flotte konklusioner af deres månedlange arbejde. Vi er meget stolte, siger uddannelseschef Ole Bay Jensen, AspIT.

Rapporten fra EVA fremhæver blandt andet seks særligt positive elementer ved AspIT, som der står. Uddannelsens IT fokus, de små klassestørrelser, undervisningsformen, skemaets form, den fysiske indretning af lokaler og endelig selve arbejdsformen med de unge. Desuden konkluderer EVA, at UU-vejledere og jobcenterkonsulenter generelt har et positivt indtryk af AspIT og samarbejdet med de 10 skoler i det landsdækkende net.

Én af de konklusioner, der fik ekstra meget varme frem hos det store publikum på årsmødet i torsdags, var den her klare sætning fra EVA: Elever og forældre ser AspIT som en livline til et selvstændigt liv.

< border="0" cellpadding="1" cellspacing="0" bgcolor="#000000">

Metodekonsulent fra Danmarks Evalueringsinstitut /EVA, Cecilie Juul Jørgensen, kom med flotte karakterer til AspIT på årsmødet.

– Lige præcis dén linie betyder meget for os. Den fortæller dels, at vi stadig er et unikt tilbud til en særlig gruppe talentfulde mennesker, og dels at vi lever op til vores mission; at flytte unge fra offentlig forsørgelse til et meningsfuldt liv med job og selvrealisering, siger Ole Bay Jensen, der også hæfter sig ved, at landets UU-vejledere opfordrer AspIT til at fortælle endnu bredere – og ”højere” – om hvor godt det lykkes med at få eleverne i beskæftigelse.

AspIT får i rapporten desuden stor ros for sit afklaringsforløb. Altså, det 6 uger lange forløb, hvor de potentielle elever og AspIT gennemfører en gensidig afklaring af, hvorvidt skole og elev matcher på en række parametre. EVA mener desuden, at AspITs dokumentation for uddannelsen generelt, er præget af systematik og grundighed.

I forhold til AspIT skolernes vigtige samarbejde med landets kommuner, er der også solide flueben i rapporten. Faktisk refererer EVA, at kommunerne udtrykker høj grad af tilfredshed i samarbejdet med landets AspIT skoler herunder, at skolernes rapportering om elevernes udvikling er fyldestgørende, velstrukturerede og på et højt niveau. Citat slut. Og mange tak.

Fra talerstolen forleden kunne Cecilie Juul Jørgensen fra EVA også fortælle, at AspIT blandt forældre og elever, bliver set som den eneste uddannelse til unge med autisme spektrum forstyrrelse. Derfor er der også en stor bekymring blandt forældre og unge om man bliver optaget på AspIT, sagde hun.

– AspIT udvider elevtallet hvert år. Efter sommerferien med over 10% flere elever. Da vi ikke har hævet prisen på uddannelsen siden vi erede uddannelsen for 11 år siden, og nu igen får så fine vurderinger fra AspIT, tror jeg, at endnu flere unge med fokuseret talent får opbakning fra landets kommuner til en AspIT uddannelse, siger Ole Bay Jensen.

Du kan læse hele EVA-rapporten her, eller på aspit.dk, hvor du også finder tidligere års rapporter. Klik ind under Kvalitet i hovedafsnittet Om AspIT.

Du kan få mere Om AspIT og omverden i næste uges nyhedsbrev, der fortæller om årsmødets nomineringer og vindere af Insider Prisen og AspIT Prisen.


HUSK Gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart, AspIT at Work Årsmøde d. 18. maj 2017 kl. 10-16.