Hjem AspIT Østjylland markerer 1 års dag med tre stærke elev-foredrag

AspIT Østjylland markerer 1 års dag med tre stærke elev-foredrag

AspIT Østjylland markerer 1 års dag med tre stærke elev-foredrag

Der var fuldt hus til pindemadder og foredrag hos AspIT Østjylland da skolen forleden markerede sit første år på Banegårdspladsen i Århus. Og selvom det normalt ikke er noget for en Asperger at stille sig op og holde tale, valgte Frederik, Camilla og Anders alligevel at fortælle de mange gæster om deres liv på AspIT. Om det var gode historier? Hvis job og meningsfuld tilværelse lyder godt, så ja.

De sidste ståpladser måtte tages med da AspIT Østjylland forleden bød velkommen til åbent hus i anledning af det første år på adressen midt i Århus.

< class="htmlarea-showborders">

Elever og deres familier, repræsentanter fra praktiksteder, undervisere og venner af huset var mødt op for at høre, hvordan det går med at samle regionens unge Aspergere omkring fokus på IT.

Afdelingskoordinator hos AspIT Østjylland, Linda Bjerg, introducerede dagens tre interessante foredrag med eleverne:

1. Camilla om sit praktikjob blandt sygeplejersker.

2. Anders om at lette Asperger-hverdagen med en smartphone.

3. Frederik om praktikprojektet med TX12 og Dansk Supermarked.

Morten Weiss-Pedersen orienterer

Inden da kunne først Morten Weiss-Pedersen, direktør for Campus Vejle – som AspIT Østjylland er en del af – resumere lidt fra historien bag AspIT projektet, som oplæg til uddannelseschef Ole Bay Jensen, der blandt andet understregede målsætningen om at udvikle værdiskabende arbejdskraft til dansk erhvervsliv og offentlige virksomheder.

< class="htmlarea-showborders">

Det kunne Camilla, der går på skolens 3. semester bekræfte. Og især hendes mentor fra Sygehusregion Midt. Camilla fortalte om sit arbejde med at kvalitetsteste det nye patientjournalsystem på et team med sygeplejerske og andet klinisk personale.

– Min skepsis, før praktikken, bestod i om jeg kunne være med når de andre talte deres fagsprog. Men det har vist sig, at jeg med netop mine evner og alternative tilgang finder rigtig mange fejl i systemet, der skal rettes før det tages i brug – faktisk har jeg fundet flere fejl, der ville betyde, at hele systemet gik ned, hvis ikke det nu var blevet opdaget, og tilrettet.

Camilla fortæller om test

Camillas mentor, Else Glenhøj fra Sygehusregion Midt, er meget begejstret for Camillas indsats, og har netop forlænget de seks ugers normale praktiktid til det dobbelte.

– Vi kan næsten ikke få armene ned. Og Camilla og hendes kolleger supplerer hinanden, fordi Camilla bidrager med det IT-mæssige, som en sygeplejerske måske ikke lige har som primære kompetence. Og med til de gode resultater hører også, at Camilla lærer nærmest ekstremt hurtigt – og husker det, hun lærer, i detaljer, fortæller Else Glenhøj, koordinator for test og support på patientjournalprojektet, Sygehusregion Midt.

– I princippet burde Camilla ikke kunne det, hun kan. Men hun kaster sig ud i det hele med stor motivation, og så flyver humlebien åbenbart alligevel, siger Else Glenhøj, der absolut mener, at Camillas kompetenceprofil matcher en fastansættelse, når den tid kommer.

< class="htmlarea-showborders">

En anden AspIT Østjylland-elev, Anders, fortalte hvordan han har gjort sin hverdag nemmere med sin smartphone, og om forskellen på hans liv før og efter AspIT.

– For en Asperger som mig, kan det være frustrerende med for mange bolde i luften. Vi kan jo godt li at fokusere. Og netop muligheden for at fordybe sig på en uddannelse som AspIT kan lettes ved hjælp af en smartphone.

Den holder simpelthen styr på alt det, der ellers ville forstyrre mig, siger Anders, der går på 2. semester, og altså allerede har en personlig assistent – hans telefon.

Anders fortæller om sin hverdag

– Netop det med fokusering er vigtigt for mig. På flere måder. Jeg har prøvet flere andre uddannelser og småjobs, men på AspIT er det noget helt andet. For første gang i mit liv, kan jeg se en fremtid for mig, som gør mig tilfreds med mig selv. En karriere med meningsgivende job.

< class="htmlarea-showborders">

Det havde jeg ellers ikke regnet med, at jeg skulle opleve. Jeg kan virkelig mærke, at uddannelsen handler om at få mig i job. Faktisk kan jeg sige det meget enkelt; med AspIT er min livskvalitet steget med 100%, sagde Anders blandt andet i sit foredrag.

I lokalet ved siden af, kunne gæsterne i øvrigt se det nye udstyr, som AspIT skolerne skal bruge til undervisning uafhængigt af geografi.

Undervisning via storskærm til mange elever på forskellige skole-adresser fra én underviser.

Her fortæller Frederik og TX12-projektet

Vil du læse om casen med TX12 og Dansk Supermarked, som Frederik fortalte om, finder du et særligt nyhedsbrev om den historie på www.aspit.dk.


HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 31. maj 2012 kl. 12.00 – 17.00.