Hjem AspITs Årsmøde 2012 satte igen ny deltagerrekord

AspITs Årsmøde 2012 satte igen ny deltagerrekord

AspITs Årsmøde 2012 satte igen ny deltagerrekord – og det er der flere gode grunde til

Så blev det igen tid til AspITs store årsmøde i Middelfart. Og stort det blev det. Over 230 gæster hørte om blandt andet ny spændende teknologi, effektive læringsmiljøer, hjerneforskning fra Peter Lund Madsen, og hvorfor AspIT lige nu får meget stor opmærksomhed fra Christiansborg.

Den store konferencesal på kursusstedet Brogaarden ved Middelfart var i år for lille til de mange, der havde meldt sig til det efterhånden traditionsrige årsmøde. Derfor måtte der suppleres med videotransmission i tilstødende lokale, hvorfra gæsterne kunne følge med i dagens foredrag, der blev indledt af årsmødets konferencier, vicedirektør Carl Korup fra Campus Vejle. Han kunne blandt andet fortælle, at deltagerne på årsmødet repræsenterede ca 30 virksomheder, ca 40 UU-vejledere fra hele landet samt specialskoler og jobcentre foruden elever, lærere og forældre fra hele Danmark. Efter Carl Korups gode velkomst var alle klar til dagens spændende program. Først, Ole Bay Jensen, uddannelseschef på AspIT.

– Vi oplever i øjeblikket en meget stor opmærksomhed omkring AspIT. Siden regeringsskiftet sidste år, er politikere fra alle partier blevet meget interesserede i vores model for at skabe beskæftigelse til mennesker, der ellers var parkeret på overførselsindkomst. Senest blev jeg forleden inviteret af beskæftigelsminister Mette Frederiksen til møde på Christiansborg, hvor ministeren havde samlet de relevante ordførere fra folketingets partier til at høre om baggrunden for AspITs succes. Og i går blev jeg inviteret til EU-møde på Cypern. For også på EU plan er man interesseret i vores opskrift.

Når man har et godt koncept som AspIT, og nu har 10 skoler over hele landet – seneste skud på AspIT stamtræet er Næstved – så er der også rigtig mange mennesker, der har meninger om konceptet. Og vi mennesker har det jo sådan, at hvis ikke lige man når at få alle fakta med, så stykker man selv noget sammen. Den slags har det med at blive til myter og måske endda misforståelser. Og det er synd. For er der noget, de unge på AspIT fortjener, så er det fakta om deres imponerende resultater. Derfor valgte Ole Bay Jensen at rette op på fem aktuelle myter om AspIT.

AspIT koster 1 mill om året for en elev på uddannelsen, siger nogen. Nej. En AspIT uddannelse koster kun 750.000. For tre år. AspIT er ikke en STU, er der også nogen, der siger. Jo, det er det. Uddanelsen er nemlig dels finansieret af kommunerne, og dels opfylder AspIT kravene til STU lovgivningen samt til LAB loven og loven om revalidering.

Der er også nogen, der siger til de unge, der vil gå på AspIT, at deres egen kommune har et lignende tilbud, og derfor giver afslag på de unges ansøgning om AspIT. At der findes lignende tilbud til AspIT rundt omkring i kommunerne er ikke korrekt. AspIT konceptet er lige så unikt, som de unge, der går på uddannelsen.

En anden misforståelse er, at AspIT som uddannelse ikke er hverken dokumenteret eller evalueret. Det er ikke rigtigt. Faktisk har statens eget evalueringsinstitut, EVA, foretaget grundige evalueringer og dokumentationer siden 2005, og konkluderer blandt andet at “Dimittender fra uddannelsen og deres nuværende arbejdsgivere udtrykker en høj grad af tilfredshed med uddannelsen” som EVA blandt meget andet godt skriver om AspIT.

< class="htmlarea-showborders">

Til den sidste af de fem myter om AspIT – at uddanelsen ikke fører til noget for eleverne – kunne Ole Bay Jensen, bare nævne tallet 80. Nemlig det faktum, at hele 80% af eleverne enten er i job eller på videreuddannelse når de dimmiterer fra AspIT. Det tal kan meget få andre uddannelser præstere.

Dermed var der lagt op til dagens andre indlægsholdere. Følg med i næste nyhedsbrev fra Årsmødet i Middelfart, hvor dansk ITs grand master Preben Meier fortæller dig om ny spændende teknologi, der gør dit liv nemmere, og om erfaringerne fra én af de arbejdsgivere, der har praktikanter fra AspIT.

Preben Meier og Ole Bay Jensen

Vil du lige nu læse mere fakta omkring AspIT, så er hjemmsiden, www.aspit.dk fyldt med flere af slagsen.


Du er meget velkommen til at give dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: "AspIT – Nyhedsbrev".

HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 30. maj 2013 kl. 11.30 – 17.00.