Hjem AspIT-elev består prøve for garvede IT folk – med karakter i særklasse

AspIT-elev består prøve for garvede IT folk – med karakter i særklasse

AspIT-elev består prøve for garvede IT folk – med karakter i særklasse

Det er ikke almindeligt for elever på it-supporter-uddannelsen at tage Cisco- CCNA certificeringen. Og slet ikke elever med Aspergers Syndrom. Nu har Daniel Friis fra AspIT i København gjort det, som andre troede var for svært.

Daniel Friis er netop blevet færdig med et tre-årigt forløb på TEC’s AspIT-hold i København. Umiddelbart efter er Daniel Friis sprunget direkte ind på hovedforløb 3, it-supporter forløb, således at han gennemfører uddannelsen på et GVU-forløb med både svendeprøve og svendebrev. En enestående bedrift i sig selv; men han har også nået at taget Cisco certificeringen – noget, som hovedforløbselever på it-supporteruddannelsen normalt ikke kaster sig ud i.

Cisco CCNA Certificeringen er nemlig typisk forbeholdt og udviklet til medarbejdere i virksomheder, der skal bruge efteruddannelse inden for netværk. Men det lader Daniel Friis sig ikke imponere over.

– Jeg synes ikke selv, det er så stort. Jeg tager bare tingene, som de kommer. Men jeg kan godt mærke, at folk omkring mig er imponerede. De spørger mig, hvor mange procent jeg fik i testen, om ikke det var vildt svært og den slags, fortæller Daniel Friis, der gennemførte testen med hele 95% korrekt – grænsen for bestået er 70%. Det er en ekstrem høj gennemførelsesprocent, ifølge TEC’s undervisere.

Et af kendetegnene ved personer med Aspergers syndrom er, at de ofte fokuserer på ét emne. Det er ikke tilfældet for Daniel Friis. Han har mange interesser og kan godt lide netværk, men også linux, hardware og server opgaver.

– Testen omfatter rimeligt hårdt læsestof, for en af mine udfordringer er, at jeg har svært ved navne, så for mig var det svært at huske dem, men når vi nåede til de binære talsystemer, så kunne jeg sagtens klare det, siger Daniel Friis, der nu overvejer at tage en voksenpædagogisk uddannelse. Han kunne godt tænke sig at blive lærer på AspIT på TEC og hjælpe andre elever med netværk.


Du er meget velkommen til at give dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: “AspIT – Nyhedsbrev”.

HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 30. maj 2013 kl. 11.30 – 17.00.