Hjem Vi ses på DR1 i aften 20.45

Vi ses på DR1 i aften 20.45

AspIT har mange Skjulte Talenter – ét af dem møder du i aften

DR 1 indledte for tre uger siden en programrække på hovedkanalen i den bedste sendetid. ”Skjulte Talenter” hedder serien, som hver mandag 20.45 viser, hvad unge med autismespektrumforstyrrelse (ASF) kan præstere. Programmerne er blandt de 10 mest sete på samtlige DR kanaler. Serien er fulgt op med masser af debat på de sociale medier og på dr.dk. I aften handler det om Mark fra AspIT. Og der er flere gode grunde til at kigge med.

– Vi har mange Skjulte Talenter på AspITs 10 afdelinger. Med DRs programrække bliver vores elever synlige for flere, håber afd. leder Sidsel Sørensen, AspIT Storkøbenhavn.

De Skjulte Talenter har fået mange seere til at spærre øjnene op for det unikke talent, der ligger hos denne særlig gruppe unge i Danmark. Og på landets arbejdspladser går snakken sikkert også om, hvordan man kan få fingre i sådan et ungt menneske med kompetencer i særklasse.

– I aften har DR valgt at portrættere Mark, og det er vi rigtig glade for. Han er en god repræsentant for alle de unge mennesker på AspIT, som brænder for at komme ud og gøre en forskel i dansk erhvervsliv, fortæller afdelingsleder Sidsel Sørensen fra AspIT Storkøbenhavn, hvor Mark er blandt eleverne.

– På AspIT dyrker vi talentet, så det bliver til efterspurgt erhvervskompetence. Det er det, vi kan og lykkes med. Når vi på AspIT har sagt ja til at medvirke, er det for at fortælle endnu flere, at vi i dette land har mennesker, som med de rigtige rammer og talentudvikling, kan præstere noget, som andre mennesker ikke kan. Overalt i landet hører vi fra virksomheder, med vores elever i enten praktik eller på lønningslisten, at de er reelt værdiskabende.

– Men vi skal huske på, at mennesker med autismespektrumforstyrrelser er ligeså forskellige som alle andre mennesker er. Derfor er AspITs opgave med at matche den enkelte praktikant med rette virksomhed rigtig vigtig for resultatet. Det er også én af grundene til at vi lykkes med at få så mange i job – faktisk over 80% af eleverne.

Udfordringer er drivkraften

I aftenens afsnit af Skjulte Talenter møder du og seerne også Marks arbejdsplads. Chainbox er en Microsoft certificeret softwareudviklingsvirksomhed midt i København K.

– Vi har haft et fantastisk samarbejde med AspIT. Så jeg kan godt forstå, de lykkes med at få så mange unge ud og gøre en forskel i erhvervslivet. For os er det en fornøjelse at se en ung mands glæde ved at kunne bidrage fagligt og teknisk til det, vi laver. Og han er rigtig dygtig. For eksempel har han hele tiden to opgaver kørende samtidig. Det er vigtig for ham hele tiden at være fyldt op med udfordringer. Vi ville finde en person med et stort potentiale, og det har vi i den grad fået med Mark fra AspIT, der udover det faglige også bidrager med god humor samt ærlighed og åbenhed, siger Maria Munch-Petersen fra Chainbox til AspITs nyhedsbrev.

Stolt af at være asperger

I aften kan du på TV følge Mark og hans præstationer for en moderne dansk virksomhed, men Mark har også et mere overordnet budskab med sin deltagelse i programrækken på DR.

– Jeg er rigtig glad for, at der nu er fokus på det positive ved at have autisme. Det er også derfor, jeg har valgt at være med i udsendelsen – jeg håber på, at jeg kan inspirere andre til at fokusere mere på de positive sider. Jeg har altid været meget nysgerrig og ivrig for at lære nye ting, især indenfor IT og teknik men også almen viden, fortæller Mark til nyhedsbrevet.

– Den varierende undervisning på AspIT har været fin, fordi jeg har haft mulighed for at finde ud af, hvor jeg har mine styrker og interesser. Jeg er ikke god til at kede mig, og når jeg løb tør for udfordringer, var de hurtige til at finde nye opgaver til mig. Derfor er jeg også rigtig glad for at være i praktik nu, hvor jeg føler, jeg bidrager med noget – at det jeg kan, giver mening og betyder noget for andre.

Du kan finde mere om programrækken på dr.dk, og på aspit.dk kan du læse mere om, hvordan AspIT flytter unge fra passiv forsørgelse i landets kommuner til værdiskabende arbejdskraft i landets virksomheder.

Ha´ en god aften…


HUSK Gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart, AspIT at Work Årsmøde d. 18. maj 2017 kl. 10-16.