Hjem Hvem vandt hvad

Hvem vandt hvad

– Hendes indsats betyder, at vi andre har et drømmejob

Hvis anerkendelse er vores brændstof, så var der masser af god energi på AspITs årsmøde forleden. Både på agendaen og i salen. Professor, hjerneforsker og kendt fra TV, Troels W. Kjær fortalte inspirerende om blandt andet hjernens belønningscenter, og fra samme talerstol blev der uddelt hæder og ære til modtagerne af AspITs tre priser. Hvem fik hvad og hvorfor – det kommer her.

Igen i år kunne uddannelseschef Ole Bay Jensen byde velkommen til et årsmøde, med bekræftelsen på, at AspIT holder sit flotte fokustal. 80% af AspITs elever kommer stadig i beskæftigelse, og det er vel at mærke på dimissionstidspunktet. Altså ikke noget med, at de unge går arbejdsløse et par år efter eksamen, og så bliver talt med. Næ nej, det er nettotallet, der tæller.

–I næste måned dimitterer elev nr. 500 fra AspIT. Dermed har vi i runde tal fået over 400 unge i meningsfulde og værdiskabende jobs. Hvis vi bare sætter deres gennemsnitsløn til 250.000 og en skatteprocent på 40, så lægger vores elever over 40 millioner kr. i statskassen. Hvert år. I hele deres karriere, og det vel at mærke i stedet for at modtage overførselsindkomst fra samme statskasse, fortalte Ole Bay Jensen.

Èn af de faste traditioner på årsmødet er uddelingen af priser. Gode traditioner skal gødes med lidt fornyelse, således også med AspITs. Derfor handlede det ikke kun om Insider Prisen og AspIT Prisen, men nu også om Job Prisen.

De nominerede til Insider Prisen, der går til én fra AspITs egne rækker, var lærer Daniel Valby-Koch fra AspIT Nordjylland, uddannelsesleder Kimmie Falk fra AspIT Fyn og servicemedarbejder Karla ”Sanne” Odgaard fra AspIT Storkøbenhavn. Vinderen af årets Insiderpris er Kimmie Falk, der blandt andet fik disse ord med på turen op til scenens diplom, gave, blomster og klapsalver.

–Årets vinder af Insider Prisen kendes bedst på sit temmeligt store engagement. Faktisk er det et såkaldt allestedsnærværende engagement. Med en stor arbejdsindsats, god energi og evnen til at få andre til at blomstre og gro. Ingredienserne i opskriften er nærvær, humor, inspiration, og så det der med at kunne lytte på en måde så det, der høres, bliver til det der gøres. Hendes indsats betyder, at vi andre har et drømmejob, lyder det feks fra medarbejderne.

AspIT prisens nominerede var Linda Lorenzen, UU-vejleder i Sønderborg Kommune, Elsebeth Olesen, beskæftigelsesrådgiver i Esbjerg Kommune og vinderen, Team Mariagerfjord Kommune med UU-vejleder Karsten Mortensen, socialrådgiver Lise Nørgaard Castel, socialrådgiver Susanne Møller Henriksen og UU-vejleder Elsebeth Jensen på holdet, der også blev hyldet.

–Teamet af UU-vejledere og socialrådgivere fra Mariagerfjord Kommune udviser et helt særligt konstruktivt samarbejde i løbet af elevernes uddannelse på AspIT, endda også i den svære fase, hvor eleverne rammer arbejdsmarkedet. Årets vinder af AspIT Prisen er et stærkt team. De er kompetente, engagerede og grundige. Især fordi de gode egenskaber er kombineret med en vedholdende fight for de unge ud fra et værdisæt og menneskesyn, der dufter af rummelighed, respekt og kreativitet, lyder det blandt andet i motivationen til prisvinderholdet.

Foran en fyldt sal på Brogaarden ses Uddannelseschef Ole Bay Jensen fra AspIT sammen med prismodtagerne. Uddannelsesleder Kimmie Falk, AspIT Fyn. Direktør Heine Chortsen, aDNA. Socialrådgiver Lise Nørgaard Castel og Socialrådgiver Susanne Møller Henriksen fra Team Mariagerfjord Kommune – som også modtog prisen på vegne af UU-vejleder Karsten Mortensen og UU-vejleder Elsebeth Jensen der også er en del af teamet.

Traditioner gavnes af fornyelse
Årets nyhed, Job Prisen, havde også tre nominerede. Refurb ApS, der med stor succes opkøber, renoverer og sælger brugte computer, Acrelec A/S, stor international koncern, der udvikler intelligente betalingssystemer til detailhandel og feks også McDonalds restauranter over hele Europa samt aDNA, Google certiceret SEO bureau fra Aalborg. Juryen bag Job Prisen, der i øvrigt havde repræsentanter fra Siemens Windpower A/S og Dansani A/S, begrundede valget med blandt andre disse ord.

–Én af udfordringerne for AspITs elever i forhold til det at være på en moderne arbejdsplads, er at finde balancen mellem ro og tryghed på den ene side, og vækst og udvikling på den anden. Det kræver et godt samarbejde mellem tre parter; elev, chef og AspIT.

–Hos vinderen af JobPrisen lykkes det hele. Med to praktikanter og to fastansættelser af AspIT elever, der leverer værdiskabende arbejdsindsatser. Fokus i samarbejdet mellem virksomheden og AspIT er elevernes trivsel. Fordi begge parter har afklaret den der med, at hvis en AspIT elev er tryg, arbejder han på fuld tryk. Efter et svært valg for juryen mellem mange ”AspIT-dygtige” virksomheder, skal JobPrisen 2017 gå til aDNA og direktør Heine Chortsen.

Sidste nyt fra forskningsfronten
En anden tradition på AspITs årsmøder, er inspiration fra forskningsverdenen. I år var der to repræsentanter fra dén verdensdel. PhD og robotforsker Søren Tranberg, og professor og hjerneforsker Troels W Kjær.

Troels W. Kjær, der også medvirker som fagekspert i DR1 programmer som ”De Skjulte Talenter” og ”Kongerigets Klogeste”, gav årsmødets veloplagte publikum en meget engageret rundrejse i hjernens fantastiske univers og spidsfindige afkroge. Om at huske i systemer og billeder, og hvorfor nogle er bedre til det end andre. Om resultater af spændende forsøg, der giver os ny viden. Om perspektiverne for kreativ tænkning, og meget mere. Undervejs var der mange venlige hilsner til AspITs elever, og deres unikke evner.

Læs med i næste nyhedsbrev fra årsmødet. To virksomheder har gode bud på, hvorfor de betragter AspIT elever som ressourcer. Indtil da kan du prøve at gætte på, hvor lang tid det ta´r at fylde Wembley stadion med vand, hvis du drypper én dråbe vand, derefter to dråber, derefter fire, så otte osv. Søren Tranberg giver dig svaret i næste nyhedsbrev. Start counting.


HUSK AspIT Skolernes dag lørdag den 2. september kl. 10.00 – 17.00.
Kom forbi og hør om AspIT er noget for dig, eller en du kender. Læs om dagen her.

HUSK Gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart, AspIT at Work Årsmøde d. 31. maj 2018 kl. 10-16.