Hjem Værsgo´ – så er der nye AspIT´er til dansk erhvervsliv

Værsgo´ – så er der nye AspIT´er til dansk erhvervsliv

Værsgo´ – så er der nye AspIT´er til dansk erhvervsliv

Efter tre år med både teori på skolebænken og praktik i den virkelige verden udenfor murene, er det seneste hold AspIT´er klar til nye udfordringer. En af dem er Kasper, der nu vil læse videre. “Uden AspIT var jeg aldrig kommet i gang med en videregående uddannelse”, siger han.

Det var et hold meget stolte AspIT´er der forleden fik overrakt deres diplomer i Vejle som bevis på, at de har gennemført deres IT uddannelse. Og traditionen tro måtte de nye dimmitender smile om kap med lærere og skoleleder fordi AspIT modellen igen og igen viser sig at føre til succes for de unge. Både fagligt og i forhold til elevernes personlige udvikling. Og det var især den sidste del, som uddannelseschef Ole Bay Jensen tog fat på i sin tale til de nyuddannede AspIT´er.

– Vi mennesker har brug for anerkendelse. Men åndsforladt ros og rygklapperi er ikke anerkendende på den konstruktive måde. Der er nemlig forskel på, hvorfra og hvordan anerkendelsen udtrykkes og hvad man egentlig får anerkendelsen for. Det er vigtigt at finde ud af hvad der er hvad, og hvad man derfor dur´ til og ikke dur´ til. For at gøre det – altså sætte sig for at finde ud af hvad man kunne blive god til, og hvor man kan satse, så kræver det selverkendelse, selvindsigt og ikke mindst mod til at erkende sine styrker og svagheder, lød det fra Ole Bay Jensen til Kasper, Maria, Kevin og Glenn.

– I dag ved I meget mere om hvad I er gode til, og hvad I ikke er så gode til. Herfra tager I nu det næste skridt videre i livet, og jeg ved, at for hver enkelt af jer, er der lagt en klar og meningsfyldt plan. Og når jeg kigger på de fire eksamensbeviser, jeg står med her – så siger jeg; det her er mod, det er selvindsigt og det er rigtig godt gået af jer fire. Tillykke med både det ene og det andet, sluttede Ole Bay Jensen.

Én af de nyuddannede er Glenn. Det var Glenn, der på det seneste AspIT årsmøde i Middelfart gik på talerstolen, og fortalte om sin tid på uddannelsen, hvor han blandt andet fremhævede den gode struktur, en god støtte og support, de små klassehold og de præcise opgaveformuleringer. Og desuden den med, at det er godt, man kommer relativt tidligt ud i praktik. “Så ved vi nemlig hurtigt, hvad målet er med uddannelsen. Den slags kan vi Aspergere godt li´”, som Glenn sagde.

En anden fra det nye dimmtend-hold er Kasper, der nu begynder på et nyt uddannelsesforløb. Kasper er allerede startet på Hansenberg i Kolding på et 22 ugers grundforløb til web-integrator, med henblik på senere at tage mediegrafikeruddannelsen. Og både Kasper, hans sagsbehandler og andre omkring Kasper er meget tilfredse, og enige om, at AspIT er den direkte årsag til, at Kasper nu kan gå i gang med en videregående uddannelse.

De to udsagn fra Kasper og Glenn er meget godt i tråd med det, som EVA/Statens Evalueringsinstitut konkluderede i sin seneste rapport om AspIT. Her lød det blandt andet sådan her om verdens første IT uddannelse for unge med fokuseret talent.

-Uddannelsen er en innovativ nyskabelse inden for ungdomsuddannelsessystemet. At uddannelsen bygger på uddannelsespolitisk pionerånd, empati med målgruppen og engagement fra de involverede parters side træder endog meget tydeligt frem i evalueringen. Både lærere og ledere viser stor interesse for at sikre og udvikle kvaliteten af undervisningen og uddannelsen. Dimittender fra uddannelsen og deres nuværende arbejdsgivere udtrykker en høj grad af tilfredshed med uddannelsen, skrev EVA, og slog desuden følgende fast.

-Uddannelsen, der bliver udbudt inden for rammerne af loven om ungdomsuddannelse til unge med særlige behov, er et eksempel på, hvordan erhvervsrettede uddannelser kan opbygges i relation til den enkelte elevs særlige uddannelsesforudsætninger. På den måde bidrager uddannelsen til regeringens målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang i 2015 gennemfører en ungdomsuddannelse.

Fremtiden for de fire nye AspIT´er? Glenn har fået fast job på Nørremarksskolen i Vejle som IT supporter. Kasper fortsætter som nævnt med at uddanne sig. Maria har fået job i Silkeborg. Og Kevin vil lige tænke over, hvad han vil. Gid de får det rigtig godt, ikk´. Og tillykke igen.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden – Stib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 5. maj 2011 kl. 12.00 – 17.00.