Hjem UU-vejledernes eget blad fortæller godt nyt fra AspIT

UU-vejledernes eget blad fortæller godt nyt fra AspIT

UU-vejledernes eget blad fortæller godt nyt fra AspIT

Tid til rar læsning om unge – det lysegrønne guld

Forleden udkom Vejlederen, Danmarks Vejlederforenings eget blad, med en stribe interessante artikler – som altid. Feks den lille artikel om en ny undersøgelse, der viser, at hele 61% af de unge mener, at studievejlederen er blandt deres foretrukne kilde til studievalget. Så har man da et meningsfuldt job. Eller den lange artikel om de unges attityde i forhold til chancerne for en praktikplads, interessant læsning for både unge og arbejdsgivere. Vejlederen runder af med opfordringen fra Vejlederforeningens Gitte Dybdal til mere håndholdt vejledning af de unge – den individualiserede rådgivning. Skønt.

Der er, med andre ord, flere gode grunde til at læse bladet. Midtvejs i Vejlederen finder du også den store dobbelt-artikel om et par elever fra AspIT, IT uddannelsen for unge med Aspergers Syndrom (autismespektrumforstyrrelse). Det er også god læsning – feks hvis du kan li at høre om unge med særlige udfordringer, der gennem uddannelsen får vendt svære odds til plusser i både job- og privatlivet. Faktisk lykkes det for AspIT, at få hele 80% af de unge i beskæftigelse den dag, de dimitterer – især på grund af det individualiserede undervisningskoncept, den skræddersyede rådgivning og det stramme fokus på talent fremfor udfordringer.

Hvis du vil læse artiklen fra bladet Vejlederen, kan du klikke den frem her. God fornøjelse.

Ps. Hele bladet kan iøvrigt bestilles hos Danmarks Vejlederforening på tlf 8626 0280 eller mail til: stig@danmarksvejlederforening.dk


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart
AspIT at Work 10-Årsmøde d. 21. maj 2015 kl. 10-16.