Hjem Så er vi tilbage!

Så er vi tilbage!

…eller det vil sige: Næsten. Vi har fået bevist, at vores elever og medarbejdere er handlekraftige og superseje, når vi møder en krise. For fredag før skolestart fik vi besked om at udskyde den fysiske skolestart i Aarhus.

Alligevel har vi kunnet gennemføre de første uger med fuldt skema. Fordi vores medarbejdere er omstillingsparate og byder ind med løsninger: Nogle elever har ikke deres udstyr hjemme; så bringer vi det ud til dem. Nogle har brug for mere opmærksomhed; så tjekker vi op.
Og fordi eleverne bakker op om Blended Learning. Både de, der kender modellen, og de nye, der er både motiverede og engagerede. Vores IT-løsninger lader os se, tale med og skrive til hinanden. Så vi er sammen på afstand.

Hvordan er hverdagen så?
Vi holder flere møder, og de er selvfølgelig virtuelle. På den måde holder vi fast i vores nærhed til og føling med eleverne. Mindst lige så imponerende er det, at vi også holder fast i vores walk and talk og sociale aktiviteter.

Virtuel walk and talk
Hver dag tjekker vi ind 12.30 og går så en tur. Sammen, hver for sig. Eleverne tager billeder ud fra dagens tema, som vi efterfølgende deler og måske taler om på vores virtuelle mødested, Discord. Og vi oplever, at eleverne gerne vil deltage og bidrage; måske fordi vi alle savner at have noget sammen med andre?

Hvad med det sociale?
Eleverne byder ind med forslag til sociale aktiviteter – ligesom vi plejer hver fredag. Nu er det bare virtuelt. Nogle spiller spil. Vi har også leget Tegn & Gæt og quizzet på Kahoot. Status er, at fællesskabet i hvert fald ikke er noget, vi frygter for denne sommer!

Fremtiden med AspIT og coronakrise
AspIT er stadig tryghed. For nu ved vi, at vi kan fungere i krisesituationer. Og måske ikke bare fungere, men også finde gode løsninger, vi kan tage med videre. Fx kan Blended Learning være en mulighed i en periode for dem, der har et behov. Så vi stadig kan være sammen, hver for sig, når alting åbner igen.

AspIT-skolernes dag 5. september
Vi følger også sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når vi holder AspIT-skolernes dag d. 5. september. Og vi glæder os sådan til at møde jer, vise jer skolen og svare på alle jeres spørgsmål. I kan trygt møde op – vi tager alle forholdsregler. Selvfølgelig.

Anders Stenumgaard Lind
Afdelingsleder, AspIT Østjylland