Hjem Nyhedsbrev april 09

Nyhedsbrev april 09

AspIT – Århus

Verdens første IT uddannelse for fokuserede talenter
– nu også i Århus.

Når man er ung og har Aspergers Syndrom er det almindelige uddannelsessystem ofte ikke godt nok. Hverken for eleven eller for samfundet. En Aspi er ikke som andre unge. De er kendetegnet ved at være dygtige til deres fag, meget loyale og ærlige, og så har de en fremragende hukommelsesevne og et godt intelligensniveau. Med de rette tilpasninger til blandt andet små klassestørrelser, samt ro og forudsigelighed i hverdagen, besidder Aspi´erne derfor en eftertragtet kompetenceprofil for mange danske virksomheder.

Derfor tog en række initiativtagere i Vejle for 3 år siden initiativ til en særlig IT uddannelse målrettet unge med Aspergers Syndrom. Uddannelseskonceptet fik navnet AspIT, og det er dette uddannelsestilbud som nu også eres hos Århus Tekniske Skole.

– Vi har fulgt udviklingen hos AspIT i Vejle, og kan se, at modellen fungerer. De unge Aspi´er opnår ikke kun bedre selvværd, men også muligheden for at få et job i erhvervslivet i stedet for en tilværelse som førtidspensionist på statens regning. Derfor er der flere gode grunde til at vi nu starter uddannelsen for unge i og omkring Århus, siger områdeleder Aksel Hjuler fra Århus Tekniske Skole.

– Vi har allerede stor faglig ekspertise omkring det faglige stof, og de lærere, der fremover skal undervise Aspi´erne får en målrettet træning, der sætter dem i stand til at uddanne på den rigtige måde i forhold til Aspi´ernes særlige krav i hverdagen. Og i forbindelse med uddannelsens praktikperioder, kan vi trække på vores store netværk i erhvervslivet, siger Aksel Hjuler, som allerede kan spore en god interesse fra kommende elever og deres forældre, sagsbehandlere og UU-vejledere. Aksel Hjuler opfordrer alle interesserede til at melde sig til allerede nu.

Selve uddannelsesforløbet begynder med en visitationssamtale i juni eller august, og derefter starter eleven på et afklaringsforløb fra uge 38, hvor lærere og elever finder ud af, om eleven har mulighed for at gennemføre den egentlige uddannelse.

Undervisningen foregår i særligt indrettede lokaler på Århus Tekniske Skole i Halmstadsgade, hvor især optimale lys- og lydforhold i undervisningslokalerne er afgørende for Aspi´ernes dagligdag og indlæring.

Vil du vide mere om den gode nyhed om AspIT i Århus, er du velkommen til at kontakte Aksel Hjuler på tlf 89 37 32 54 eller via e-mail på aph@ats.dk. Du kan også læse mere på www.aspit.dk.

Et par vigtige datoer

Informationsmøde I Århus

Alle interesserede er velkomne til informationsmøde om AspIT i Århus, mandag den 25. maj 2009 kl 10.00 eller den 10. august 2009 kl 10 på Århus Tekniske Skole, Halmstadgade 6, Århus N.

Tilmelding til informationsmødet på www.aspit.dk under Århus

AspIT at Work – Årsmøde den 28.maj. Gratis conference

Tilmelding til konferencen på www.aspit.dk

Du er meget velkommen til at sende dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: "Nyhedsbrev – www.aspit.dk".

Tildsbrev.