Hjem Nu er de kommet godt igen i AspIT Østjylland

Nu er de kommet godt igen i AspIT Østjylland

Nu er de kommet godt i gang hos AspIT Østjylland

Nu er Smilets By for alvor kommet med på AspIT landkortet. Mandag den 9. august var nemlig første skoledag i Århus. Og det er vi mange, der er glade for. En af de nye elever, Thomas Weiling, fortæller at skolestarten er gået over al forventning. Og Projektleder Linda Bjerg, glæder sig over både opstart og perspektiv. Nu har alle unge med Aspergers Syndrom i den store midtjyske region et målrettet uddannelsestilbud.

Det var med smittende juhu-stemning, at AspIT i Århus forleden tog i mod de første elever. De meget motiverede elever kunne nemlig indtage de nyistandsatte lokaler med individuelle arbejdspladser og det helt dugfriske IT udstyr. I lyse venlige omgivelser og med masser af plads. Med andre ord, de optimale betingelser for unge Aspi´ere med talent for IT.

– Vi har glædet os rigtig meget til at komme i gang. Vi ved, at der i Århus og regionen omkring os er mange unge med Aspergers Syndrom. Og dem af dem, der interesserer sig for IT – og har lidt flair for det – har nu et relevant og gennemprøvet uddannelseskoncept, siger Linda Bjerg, der kommer til AspIT i Århus som projektleder fra AspIT på Vejle Handelsskole. Den nye AspIT i Østjylland er i øvrigt en del af Vejle Handelsskole.

– Det er vigtigt for os, at vi allerede fra begyndelsen skaber en god og tryg hverdag, så de unge kan fokusere mest muligt på indlæringen. Med faste og strukturerede forløb hen over dagen, og individuel tilpasning til den enkelte elev på det lille undervisningshold – det ved vi fra de andre AspIT uddannelser rundt om i landet, giver optimale betingelser, siger Linda Bjerg.

En af de nye elever på AspIT i Århus, er 19-årige Thomas Weiling fra Ry, der synes, at opstarten og planerne, overstiger hans forventninger. Målet for Thomas på længere sigt, er at han med AspIT uddannelsen i rygsækken har mulighed for et sikkert og stabilt job.

– Jeg synes, vi er kommet rigtig godt fra start. Det helt rigtige tempo, en god stemning og så stiller læreren de rigtige spørgsmål – forhåbentlig får han de rigtige svar. Jeg interesserer mig især for databaser, og kan allerede nu fornemme, at jeg får mulighed for at dygtiggøre mig på netop det, der interesserer mig, siger Thomas Weiling.

– Jeg har valgt at kombinere min AspIT uddannelse med et studiejob i et IT firma. På den måde, tror jeg at jeg lærer rigtig meget. Også i forhold til at styrke mine sociale kompetencer, siger Thomas.

Næste hold i Østjylland begynder til januar. Og i den forbindelse afholder skolen informationsmøder, hvor alle er velkomne. Det egentlige afklaringsforløb der afdækker hvorvidt den unge Aspi´er er klar til at begynde uddannelsen, afholdes den 20. september.

Linda Bjerg understreger at afklaringsforløbet på AspIT er gratis hvis det kan forventes at eleven kan starte på den egentlige uddannelse.

HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Stib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 5. maj 2011 kl. 13.00 – 17.00.