Hjem LazyLazy case

LazyLazy case

LazyLazy case

Endnu en virksomhed roser samarbejdet med AspIT

Forestil dig, at drive en online butik med de rigtige varer på hylderne, men hvor du ikke er sikker på, at kunderne kan handle problemfrit. Frustrerende tanke, ik´. Virksomheden LazyLazy.com valgte at få testet sin e-butik hos AspIT inden kunderne blev lukket indenfor. Resultatet var nærmest overvældende – for begge parter.

Det er ikke første gang, at elever fra AspIT hjælper en virksomhed med at optimere sit online produkt. Mest kendt er nok casen med IKEA, hvor eleverne i Vejle for et par år siden hjalp med at få perfektioneret et køkkendesigner værktøj rettet mod IKEAs kunder. Forløbet for IKEA har siden inspireret mange – både i og udenfor AspIT. Senest har virksomheden lazylazy.com, der sælger modetøj via nettet, taget imod tilbuddet om at blive testet af eleverne i Vejle.

– Vi har gennemført et testforløb over fire dage, hvor 13 elever fra hhv QA-hold og Væksthushold har fundet over 90 fejl på virksomhedens online butik, og det vel at mærke på virksomhedens færdige version af sitet, fortæller IT underviser Kim Elkjær Marcher, fra AspIT i Vejle, der har koordineret projektet med lazylazy.com.

– Der er tale om et tværfagligt projekt med det formål, dels at finde så mange fejl som muligt på så mange platforme og browsere, som muligt, og dels at beskrive fejlene ensartet og grundigt, så de kan genskabes og rettes.

Efter testforløbet afleverede AspIT holdet en 104 siders rapport til lazylazy.com, og her var begejstringen for arbejdet tydelig da virksomhedens direktør og stifter Søren Filbert, gav eleverne respons på deres indsats.

– Der er tale om et stykke kvalitetsarbejde, og fra vores side er der stor ros til eleverne på AspIT. Desuden er det rart for os, at rapporten er godt sat op, det vil sige, det er nemt for os at forstå og rette fejlene, og vi er tilmed stort set enige i vurderingerne af fejlenes betydning. Det er ekstremt vigtigt for os at få rettet alle fejl inden vi går i luften, og derfor har indsatsen fra AspIT været af stor værdi, fortæller Søren Filbert fra lazylazy.com.

To af de elever, der var med at til at udføre testen er Rikke Just Røikjær og Lars Anton, der begge går på andet semester. Ingen af dem havde prøvet den slags opgaver før, og de har heller ikke været i praktik endnu. Men udfordringen med det rigtige erhvervsliv har ikke afskrækket eleverne. Tværtimod.

– Det har været spændende og udfordrende, og rart med et friskt pust fra den virkelige verden udenfor skolen. Og så er det motiverende, at Søren Filbert er så positiv omkring vores arbejde – og satte så stor pris på det, siger Rikke Just Røikjær.

– For mig har projektet betydet rigtig meget. Det med at teste den slags, kunne godt være noget, jeg senere ville beskæftige mig med, når jeg skal vælge karrierespor, fortæller Lars Anton, der synes, det har været spændende at se relevansen af skolearbejdet i forhold til erhvervslivet.

– Med til det gode forløb, hører også, at opgaven fra starten var så præcist formuleret. Derfor var det nemt at komme i gang, og derfra er det bare koncentreret arbejde derudaf i fire-fem timer hver dag. Det er fedt, siger Lars Anton.

Hvis du vil høre mere om, hvad en testrapport fra AspIT indeholder og kan bruges til i netop din virksomhed, så kontakt Kim Elkjær Marcher på kima@aspit.dk eller projektchef Ole Bay Jensen på oje@aspit.dk


HUSK
Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 31. maj 2012 kl. 12.00 – 17.00.