Hjem Jakob: Fra tvivl til en lys fremtid i IT-verden

Jakob: Fra tvivl til en lys fremtid i IT-verden

Jakob havde oprindeligt lave forventninger til sin fremtid på arbejdsmarkedet, men gennem AspIT fandt han et job. 

 

Passede ikke ind på en almindelig skole

Efter en udfordrende skoletid, hvor det traditionelle uddannelsessystem ikke kunne imødekomme hans behov, fandt Jakob, som for nylig er dimitteret fra AspIT, en ny vej. Gennem sin interesse for IT og programmering fandt han AspIT, hvor hans interesser blev omsat til kompetencer, som han kan bruge på arbejdsmarkedet. 

“Jeg startede på AspIT, fordi jeg var interesseret i programmering, og jeg mente ikke rigtigt, at jeg passede ind på en almindelig skole. Min studievejleder mente, at jeg skulle i 10. klasse, men det syntes jeg ikke passede til mig, og så fandt vi AspIT, som lød helt rigtigt,” fortæller Jakob. 

“Da jeg startede på AspIT, var alle meget venlige, og man kom til at snakke med nogle og lære nogle folk at kende, og man blev bedre til det, man interesserede sig for.” 

Før Jakob begyndte på AspIT, havde han svært ved at forestille sig selv på arbejdsmarkedet og vidste heller ikke, hvad han kunne arbejde med. 

“Da jeg startede på AspIT, vidste jeg ikke helt, hvordan jeg skulle passe ind på jobmarkedet. Jeg havde tænkt i flere år på, om jeg overhovedet skulle have et arbejde. Jeg vidste heller ikke helt, hvad jeg skulle. Så i 7. klasse blev jeg interesseret i programmering, og så passede det lige med, at vi fandt AspIT, som lå tæt på, og som var nem at komme til.” 

 

En virksomhed, der vil have mig 

I løbet af sin uddannelse på AspIT var Jakob i praktik hos IT-virksomheden Plan2learn. Her var de så tilfredse med ham, at de tilbød ham en ansættelse efter hans færdiggørelse af AspIT-uddannelsen. 

“Igennem AspIT har jeg fundet en virksomhed, som var interesseret i at ansætte mig, hvor jeg har været i praktik i lidt over et år. Efter jeg dimitterer, og efter sommerferien, skal jeg starte der som fleksjobber.” 

 

 

 

Vi er rigtig glade for Jakob 

Jakobs ansættelse hos Plan2learn er ikke kun en sejr for ham, men også for virksomheden, der har fået en værdifuld medarbejder. Morten, som er projektleder hos Plan2learn, sætter ord på dette: 

“Vi er rigtig glade for Jakob, og vi kan jo sagtens se potentialet i Jakobs fremtid hos os.” 

“Han er jo allerede en del af et udviklingsteam, så der føler vi i hvert fald, sammen med Jakob, at vi har fundet et sted, hvor han føler sig godt tilpas, og de arbejdsopgaver, han sidder med, er noget, han godt kan lide at lave.” 

 

(Morten fra Plan2Learn til venstre og Jakob til højre)

 

Under sit praktikforløb hos Plan2learn har Jakob udført mange forskellige opgaver, der har gavnet virksomheden. 

“Jamen, Jakob har løst et hav af forskellige opgaver. Han har bygget alt fra konsoller, som skaber automatik i vores softwaresystem. Så har han været med til at bygge noget automatiseret test, som holder styr på, at når vi laver udgivelser, så kan vi ved et klik hurtigt bekræfte, at vi er live igen. Derudover har han udviklet nye ting, blandt andet har han bygget noget, der kan indlæse data, så vi har et EAN-register. Her har han lavet en robot, der går ind og samler et EAN-register i Danmark, som vi baserer vores kontrol på, når en bruger indtaster et EAN-nummer.” 

Hos AspIT er vi meget stolte af historier som denne, og vi ønsker Jakob alt det bedste i sit nye job.