Hjem Èt af landets stærkeste brands: AspIT elev skaber forretningsmæssig værdi

Èt af landets stærkeste brands: AspIT elev skaber forretningsmæssig værdi

Èt af landets stærkeste brands: AspIT elev skaber forretningsmæssig værdi

Hos AspIT i Odense er den første elev i skolens unge historie netop dimitteret. Men skolen i eventyr-byen glæder sig ikke kun over Martins flotte eksamen. Hans øjeblikkelige ansættelse hos én af landets største mærkevarevirksomheder er en ekstra stor fjer i hatten . Med en markedsandel på over 50% og en omsætning på over en halv milliard er arbejdsgiveren, KiMs, nemlig et af Danmarks stærkeste brands.

Historien om Martin fra Tietgen Skolens AspIT uddannelse er en af den slags beretninger, der giver både varme og respekt. Og ikke så lidt inspiration til dels unge aspergere og dels danske virksomheder. Udsigten for unge Martin før han opdagede AspIT var rimelig klar; førtidspension. Nu hedder kursen en karriere som IT-supporter hos ét af landets sejeste brands.

< class="htmlarea-showborders">

Med over 200 medarbejdere, en dominerende markedsandel på over 50 % og over en halv milliard kroner i omsætning hører KiMs til i den absolutte elite blandt danske fødevarebrands. Faktisk kommer KiMs ind på 1. pladsen som det stærkeste brand på det danske marked i en GfK-undersøgelse fra 2010 blandt andre stærke mærkeværer. Kender du ikke virksomhedens reklame-figur Jørgen, og deres slogan “Når du er sulten for sjov” har du formodentlig været nedfrosset de sidste mange år.

Men unge Martin er ikke kun blevet en del af KiMs familien på Fyn. Han er også blevet ansat i en meget stor koncern. KiMs er ejet 100 pct. af Orkla, der er noteret på børsen i Oslo. Orkla ejer helt eller delvist en lang række virksomheder og mærker inden for dagligvarebranchen samt aluminium- og energisektoren. Foruden KiMs står Orkla i Danmark bag virksomheder som Beauvais, Odense Marcipan, Dragsbæk og Axellus.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

– Hos KiMs har vi en omfattende CSR-politik, der sikrer os, at vi tager socialt ansvar i overensstemmelse med vores strategi om, at vi skal give noget tilbage til det samfund, der omgiver os. Men for Martins vedkommende handlede det også om, at vi så nogle forretningsmæssige muligheder i aftalen med AspIT. Siden må vi sige, at Martin er blevet en medarbejder, der direkte skaber værdi for KiMs, siger Peder Roar Jensen, økonomidirekør hos KiMs.

– Vi ønsker at drive virksomhed på en ordentlig og anstændig måde, hvor vi viser omtanke for mennesker og miljø, og dermed engagerer os i det samfund, vi er en del af. Og hos KiMs har vi et langsigtet mål om at være blandt de bedste arbejdspladser i Danmark. Derfor glæder det os, at vi har fået et fint samarbejde med AspIT. For eksempel har Martin lært emner på skolen, som vi har opfordret til – et godt eksempel på målrettethed og fleksibilitet, som vi i erhvervslivet sætter pris på.

– Til inspiration for andre virksomheder kan jeg kun sige; får I tilbudt en AspIT elev, så sig ja tak. De ressourcer man bruger i starten på implementeringen – feks mentorordningen – bliver så rigeligt honoreret senere. Bundlinien er, at vi har fået en medarbejder, der hver dag bidrager positivt til vores forretning, siger Peder Roar Jensen.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

Martin har allerede løst flere forskellige opgaver hos KiMs. Klargøring af pc’ere, installation af programmer, vedligeholdelse af diverse dokumentation, share point, Cloud løsning, support af brugere samt arbejde med økonomisystemet, og fremover bliver der mere at se til omkring Cloud løsningerne i hans hverdag, der begynder kl 7.30 og slutter kl 15.30.

– Jeg er glad for at have et arbejde, og oplever det tilfredsstillende at tjene min løn ved at være aktiv, og ikke på feks. kontanthjælp eller anden overførselsindkomst, siger Martin, der vil spare noget af sin løn op til en bil. Om Martin har et godt råd til andre AspIT-elever – ja da, kommer her.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

– Brug samarbejdet med mentor, og tag en masse certificeringer, for det lærer man meget af, foreslår Martin, der selv har fem af slagsen, Microsoft MCTS og MCITP.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 31. maj 2012 kl. 12.00 – 17.00.