Hjem Skive-elever tester højttalere til Apple

Skive-elever tester højttalere til Apple

Flere unge med Aspergers styrer mod arbejdsmarkedet

Skive-elever tester højttalere til Apple

Elever fra Skive Handelsskole arbejder i disse dage på en spændende opgave for det danske højttalerfirma Libratone, der samarbejder med Apple. Firmaets trådløse højttalere bliver solgt i Apples butikker og i europæiske designhuse, og det er nu Skive-elevernes arbejde at kvalitetssikre højttalerne ved at udføre en række tests.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

– Det er vigtigt, at vi i det danske samfund er opmærksom på at bruge alle ressourcer og tilpasse vores arbejdspladser og uddannelser til den befolkning, vi nu engang er, siger Jes Mosgaard, som er teknisk direktør i Libratone. Han tror på, at AspIT-uddannelsen kan gøre flere af de unge på uddannelsen i stand til at bidrage aktivt på arbejdsmarkedet.

– Det er vigtigt, at vi i det danske samfund er opmærksom på at bruge alle ressourcer og tilpasse arbejdspladser og uddannelser til den befolkning, vi nu engang er, forklarer teknisk direktør i Libratone, Jes Mosgaard, Skive, om firmaets bevæggrunde for at indlede et samarbejde med AsplT.

Seks elever på AsplT-uddannelsen i Skive arbejder lige nu med at kvalitetsteste en række produkter for det unge, danske firma Libratone, som har succes med at sælge sine stilrene, trådløse højttalere blandt andet i it-giganten Apples butikker i hele verden.

Det er et hold it-talenter på AspIT- uddannelsen på Skive Handelsskole, der netop nu i gang med at kvalitetsteste en række trådløse højttalere og routere for det lille danske firma, Libratone. Firmaets udviklingsafdeling med fire ansatte ligger i Skive og ledes af lydeksperten Jes Mosgaard, der tidligere var direktør hos Lyngdorf Audio og nu er teknisk direktør i Libratone.

Libratone er et ungt firma, der har haft succes med at få foden inden for hos it-giganten Apple og sælge de elegante højttalere via Apple’s egne butikker og i europæiske designhuse, hvor højttalerne er blevet taget godt imod på grund af deres gode lyd og stilsikre design. Nu har Libratone kontaktet AspIT for at indlede et samarbejde med AspIT om at kvalitetsteste højttalerne og forskellige routere.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

– Et af vores talentfag her på uddannelsen hedder QA, Quality Assurance – kvalitetssikring af software og hardware – hvor eleverne lærer at planlægge og udføre test. Vi skal have testet de her produkter, blandt andet 15 forskellige routere og fire forskellige trådløse højttalere. fortæller underviser Tomas Schmidt. Eleverne udfører de forskellige test som en del af deres portfolio-eksamen i talentfaget, og for nogle af eleverne er det samtidig den afsluttende eksamen, idet det første hold elever på AsplT i Skive dimitterer i næste uge.

– Vi har brug for at yde så god support som muligt, så vores produkter ikke leveres tilbage, fordi der for eksempel er fejl på routeren. Derfor vil vi gerne have jer elever til at, undersøge, om der er nogle kombinationer af routere og højttalere, der ikke dur, og om der er nogen, I kan anbefale, sagde Jes Mosgaard til eleverne, den dag han leverede de forskellige højttalere og routere til klassen.

– Vi har også en liste med FAQ på vores hjemmeside, som vi hele tiden fylder nye oplysninger på, for vores primære mål er at hjælpe vores kunder så meget som muligt. fortsatte Jes Mosgaard.

De seks elever på QA glædede sig til opgaven. – Det skal nok blive en sjov udfordring, mente flere af dem.

< class="htmlarea-showborders">

– Vi har naturligvis en firmamæssig interesse i at få testet vores produkter op imod de eksterne enheder og brugsscenarier, men der ligger også en anden væsentlig motivering i at have et samarbejde med AspIT som er lige så væsentlig. Det er vigtigt, at vi i det danske, samfund er opmærksom på at bruge alle ressourcer og tilpasse vores arbejdspladser og uddannelser til den befolkning, vi nu engang er, siger Jes Mosgaard.

– Jeg tror ikke på, at der er flere børn og unge med autisme eller ADHD i dag, end der var for 30-40 år siden, men kravene både i skolesystemet og på arbejdsmarkedet har ændret sig væsentligt. Derfor er der brug for den slags uddannelser som AsplT, der kan tilrettelægge både skoleform og indhold til de, der er lidt anderledes, men som samtidig indeholder nogle ressourcer, der er ekstremt vigtige for os som samfund at bruge aktivt, siger Jes Mosgaard og tilføjer, at mange af de unge på uddannelsen kan få et aktivt indhold i hverdagen, der både giver dem livskvalitet og gør dem i stand til at bidrage aktivt på deres vilkår på arbejdsmarkedet. frem for at få et liv med væsentlig lavere livskvalitet og på overførselsindkomst.


HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 31. maj 2012 kl. 12.00 – 17.00.