Hjem Eike overvandt en turbulent opvækst præget af mobning og autisme

Eike overvandt en turbulent opvækst præget af mobning og autisme

Eike, en tidligere elev fra AspIT Sønderjylland, overvandt en turbulent opvækst præget af mobning og autisme og har nu et fast job, en kærlig partner og en 3-årig datter.
Eike blev i folkeskolen misforstået og mobbet på grund af sin anderledes adfærd og sine udfordringer med øjenkontakt og social interaktion. Efter folkeskolen var Eike tilknyttet en række psykologiske og terapeutiske behandlinger samt diverse aktiveringsprojekter, herunder praktik som maler og mekaniker, men intet holdt i længden. “Jeg gik altid motiveret i gang, men måtte give op efter nogle få uger, da jeg var brændt helt sammen efter hvert forsøg.”

Som 30-årig åbnede en autismeudredning nye muligheder for Eike, og han begyndte at studere autisme og fandt vej til AspIT. Her udviklede han både faglige kompetencer og sociale færdigheder, og han fik en praktikplads hos IT-virksomheden EG A/S. Under praktikpladsen imponerede Eike med sine IT-evner og sit engagement. Dette førte til en fastansættelse som fleksjobber, hvilket ikke kun gav Eike en stabil indkomst, men også en følelse af værdi og tilhørsforhold på arbejdsmarkedet.

 

EG A/S fortæller deres version af oplevelsen med Eike og AspIT

Inden EG A/S tog imod en elev fra AspIT i praktik, var det vigtigt for dem, at der var en konkret opgave til praktikanten, og at jobbet kunne berige såvel praktikanten som EG A/S. Da en sådan opgave åbnede sig op, hvilket blandt andet indebar skiftning af et testautomatiseringsværktøj til et andet, valgte EG A/S at tage imod tilbuddet om at få en elev fra AspIT i praktik. Det valg er de i dag glade for, at de tog.

“Fra en stille start med mange nye indtryk, nye kollegaer og ikke mindst en ny verden og en opgave, hvor vi alle var nye og skulle lære, så må vi sige, at Eike i den grad er vokset med opgaven. Eike har fantastiske evner til hurtigt at gennemskue, hvordan et system virker, og dermed få løst opgaven. Han har på intet tidspunkt givet op, hvis der var noget, der ikke virkede, som det skulle – så prøver vi en anden mulighed. Det betyder i dag, at Eike er superbruger på vores nye værktøj.” fortæller Carina Andersen.

“Ud over de faglige kompetencer er det også vigtigt at have fokus på trivsel – i EG som helhed, i teamet og ikke mindst i forhold til de hensyn, der skal tages. Vi har alle været interesserede i, at det skulle lykkes, og med en åben dialog hele vejen igennem har det betydet, at Eike er faldet rigtig godt til og trives.”

“I praktikkens slutfase skulle vi tage stilling til, om EG kunne tilbyde en fast stilling. Fokus var på de styrker, som Eike besidder både fagligt og kollegialt. Hvilke opgaver kunne vi tilbyde, og ikke mindst: Hvad ville Eike selv? Igen tog vi en snak om mulighederne, og fra EG’s side var det ikke svært at tilbyde en ansættelse i fleksjob. I dag er Eike en fast del af QA-teamet – hvor der er nye udfordringer, der venter.”