Hjem AspIT Sønderjylland på virksomhedsbesøg

AspIT Sønderjylland på virksomhedsbesøg

Eleverne fra AspIT Sønderjylland havde fornøjelsen af at besøge Daniit A/S – en del af Init i Sønderborg, hvor flere elever fra afdelingen er i praktik. Her fik eleverne mulighed for at se, hvordan det er at arbejde hos Init Daniit, hvor de udvikler og implementerer PLC-løsninger til styring, regulering, overvågning og dataopsamling for en bred vifte af virksomheder inden for forskellige brancher.

 

Praktikanter fra AspIT delte deres oplevelser med Init Daniit

Asbjørn Lützen Ørbæk, programmør hos Init Daniit, bød velkommen og holdt et oplæg om virksomhedens produkter. Efterfølgende viste Asbjørn eleverne rundt i hele virksomheden.

Derudover fik to elever fra AspIT Sønderjylland, Marius og Benjamin, mulighed for at dele deres praktikoplevelser hos Init Daniit. Marius fortalte om sin start som PLC-programmør og forskellen mellem denne form for programmering og desktop-programmering, mens Benjamin delte sine erfaringer som it-supporter og viste de systemer og værktøjer, de anvender hos Init Daniit.

Init Daniit har være så tilfredse med Marius og Benjamins praktik, at Nikolaj, en anden elev fra AspIT Sønderjylland, også skal starte i praktik som softwareingeniør på virksomheden.

 

Hvorfor er virksomhedsbesøg vigtige for vores elever?

Elevernes feedback på besøget hos Init Daniit var særdeles positiv. De var begejstrede for den rolige og afslappede omgangstone samt den respekt, der blev udvist for individuelle behov – noget som mange af vores elever har brug for. Elever med autisme kan have svært ved at forestille sig, hvordan en arbejdsplads kan se ud. Virksomhedsbesøg under AspIT-uddannelsen introducerer dem konkret til forskellige former for arbejdspladser, og hvordan disse kan se ud. De fleste elever synes særligt godt om virksomhedsbesøg, især når der er praktikanter fra AspIT til stede.