AspIT Årsmøde 2010 med solskin på flere måder
Med solskin udenfor og rekorddeltagelse indenfor var Brogården ved Middelfart den 20. maj rammen om “AspIT At Work”. Og samtidig et lille jubilæum. Det var nemlig det femte af slagsen, hvor AspIT dels gør status, dels kigger fremad. Og som titlen indikerer, er der fokus på målsætningen om at skaffe jobs til de unge aspi´ere. En af de virksomheder, der fortalte om både erfaringer og perspektiv i samarbejdet med AspIT var IBM.
Da AspIT i sin tid gennemførte sit første årsmøde, var det blandt andet med deltagelse af MicroSoft Danmark, der fortalte om deres opbakning til AspIT projektet. Og siden har andre store virksomheder hvert år stillet op til årsmøderne med deres anerkendelse for projektet, der startede i Vejle, men som nu er et landsdækkende tilbud til alle unge med Aspergers Syndrom, og ambitionen om et liv med et meningsfuldt job.
I år var det IBM, der kom forbi. Og med over 400.000 medarbejdere over hele verden, heraf 4.300 i Danmark, er der tale om en af de helt store spillere i IT verdenen. IBM Danmark har en praktikaftale med AspIT, og det ville virksomhedens HR-konsulent Lillian Nedergaard og projektleder Aage O. Kirk gerne fortælle mere om for de over 150 gæster på årsmødet.
– Hos IBM har vi et såkaldt Diversity Program når det gælder sammensætningen af vores personale. Det betyder, at vi på alle måder tilstræber mangfoldighed og socialt ansvar. Faktisk er netop mangfoldighed en integreret del af vores forretningsstrategi. Og vi har den holdning, at vi ikke vil gå glip af talent af evner blot fordi man som ansøger tilhører en minoritet i samfundet. Evner og talent betyder mere for os end f.eks. handicap, alder eller kulturforskelle, sagde Lillian Nedergaard, der har været med til at lave praktikantaftalen med AspIT, der lige nu har to praktikanter hos IBM Danmark.
Den ene af de to unge er tilknyttet opgaverne med programmering, i en afdeling, hvor der ofte er tryk på, og dermed en hverdag uden så meget af den forudsigelighed, som ellers gavner omstændighederne for personer med Aspergers Syndrom. Men på trods af det høje tempo i afdelingen, er det alligevel lykkedes for projektleder Aage Kirk at integrere praktikanten fra AspIT.
– Vi fandt nogle hjørner af de meget store projekter, vi laver, som passer til praktikanten. Altså mere strømlinede og mere præcist formulerede opgaver. Og derfor har han arbejdet meget selvstændigt – og endda med et godt resultat, selvom han altså har været overladt en del til sig selv. En sådan praktik er forbundet med store udfordringer for praktikplads og ikke mindst for praktikanten selv. Nu vil vi gå i tættere dialog med AspIT så vi i fællesskab laver en mere målrettet indsats, der retter sig mod praktikantens specielle behov, og jeg tror på, at vi kan finde en plads under Diversity Programmet, hvor en sådan ressource vil være værdiskabende, sagde Aage Kirk. Og så var der igen klapsalver fra salen.
Følg med i de kommende nyhedsbreve fra AspIT, der fortæller flere historier fra årsmødet . Læs for eksempel hvad kuglestøderen Joachim B. Olsen fortalte, hvordan det gik den unge AspIT´er Glenn Lund Christensen da han med full power indtog talerstolen, og hvad projektchef Ole Bay Jensen fortalte om fremtiden for AspIT.