Hjem Anerkendelse fra toppen af erhvervslivet:

Anerkendelse fra toppen af erhvervslivet:

Anerkendelse fra toppen af erhvervslivet:

AspIT vinder den nye Dansk-Tysk Innovationspris 2014 og 100.000 kr

Noget af det vigtigste på AspIT er at skaffe eleverne et værdiskabende job. Altså et job, hvor både medarbejder og arbejdsgiver oplever værdi i samarbejdet. Derfor er det med både glæde og faglig stolthed, at AspIT netop har modtaget den nye Dansk-Tysk Innovationspris 2014, som erhvervslivets anerkendelse af det, AspIT står for. Prisen er på hele 100.000 kr.

Den dansk-tyske grænseregion skal være en motor for Skandinavien, lød det fra repræsentanter fra politik og erhverv på konferencen omring den nye Dansk-Tysk Innovationspris 2014. 100 innovative, dynamiske virksomheder fra både nord og syd for grænsen havde indsendt ansøgning til juryen bag prisen. Og i følge juryformanden var der tale om 100 velkvalificerede ansøgninger.

Innovationsprisen er indstiftet af blandt andre Danfoss, Region Syddanmark og Udviklingsråd Sønderjylland, og hensigten med prisen er at præmiere kandidater, som i særlig grad fremstår som rollemodeller for det grænseoverskridende samarbejde ved at have skabt merværdi i den dansk-tyske region, som der står i den officielle erklæring.

Det nye initiativ trak torsdag den 3. april hundredvis af prominente gæster til Danfoss´nordtyske location Sillicon Power lidt syd for Flensburg, som var vært for det stort anlagte arrangement. Jørgen Mads Clausen fra Danfoss holdt åbningstalen, efterfulgt af regionrådsformand Carl Holst. Dagen igennem var der arrangeret foredrag og videndelings seminarer af den raffinerede slags.

Dagens højdepunkt var dog afsløringen af vinderne af den nye Dansk-Tysk Innovationspris, og der var spænding til det sidste efterhånden som de 9 nominerede virksomheder fra begge sider af grænsen blev kaldt op i lyset på den store scene. AspIT, med skolen i Aabenraa, fik en flot førsteplads og en check på hele 100.000 kr., sponseret af Danfoss.

– Det var et meget innovativt og dygtigt felt af nominerede virksomheder, og at vi bliver valgt blandt 100 stærke virksomheder, er vi meget stolte af. Det betyder meget for os. Det er nemlig en anerkendelse fra erhvervslivet af netop dét, det hele handler om for AspIT; at være leverandør af værdiskabende arbejdskraft til erhvervslivet, siger uddannelseschef Ole Bay Jensen fra AspIT, som også har det godt med at det netop er én af landets største og smarteste virksomheder, der står bag det sponsorat, der nu udløser 100.000 kr til AspIT.

– Med vores traditioner for at netværke og lytte til erhvervslivets behov, er det naturligt for os også at være i dialog med virksomhederne syd for grænsen. Vores skole i Aabenraa optager nemlig elever fra hele grænselandet, og derfor også oplagt at netværke med de tyske virksomheder i forhold til praktikpladser og jobs. Nu har de kvitteret med at gi os denne flotte pris. Det er virkelig af stor betydning for os, og vores strategi.

Den nye Dansk-Tysk Innovationspris modtages af uddannelseschef Ole Bay Jensen (tv), AspIT af Vicepresident Troels Petersen, Danfoss og regionsformand Carl Holst (th), Region Syddanmark.
Prisen er på 100.000 kr.

Ole Bay Jensen mener også, at prisen har stor værdi for elever og lærere på alle de 10 AspIT skoler i Danmark.

– Det her er først og fremmest en anerkendelse af vores elever. Det er dem, der hver dag knokler for at udvikle deres talent og interesse for IT til regulære kompetencer, som giver mening og værdi for erhvervslivet. Desuden er prisen også en sej hilsen fra erhvervslivet til vores dygtige undervisere, der hjælper vores elever med at gøre drømmen om en jobkarriere til virkelighed, og dermed også en kvittering til landets UU-vejledere og sagsbehandlere – uden deres ”go” til de unge havde vi jo ingen elever, siger Ole Bay Jensen, der ikke er uvant med at modtage priser og hæder for AspIT. Sidste år var det Dansk IT, der begavede verdens første IT uddannelse for unge med fokuseret talent, og tidligere har både EU og Unesco udnævnt AspIT til såkaldt best practice.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.