Hjem Så skete det igen – dimissionshold fra AspIT med 80% i fast job

Så skete det igen – dimissionshold fra AspIT med 80% i fast job

Så skete det igen – dimissionshold fra AspIT med 80% i fast job

Forleden kunne AspIT Østjylland fejre et nyt hold færdigguddannede IT-specialister. Med taler, blomster, champagne og gaver markerede skolen ikke kun dimission, men også at det igen er lykkedes at afslutte et hold med 4 ud af 5 i job. Og det er vel at mærke samme dag, de får deres eksamensbevis.

Der var fulde huse i det smukke gamle lokale på Banegårdspladsen midt i Århus, da AspIT Østjylland forleden fejrede endnu et hold unge mennesker, der over de seneste tre år har forvandlet deres IT-talent til til jobrelevant IT kompetence. Til stede var nemlig ikke kun elever og lærere, men også forældre, familie og venner, UU vejledere samt repræsentanter fra de arbejdsgivere, der nu har scoret sig en ny medarbejder, der kan noget som mange andre unge ikke kan. Dyder som loyalitet, koncentration og hukommelse kombineret med at være meget pligtopfyldende, lærenem samt en IQ over gennemsnittet, er nemlig typiske karakteristika for de unge aspergere på AspIT.

Afdelingskoordinator og specialkonsulent Linda Bjerg er en af de medarbejdere, der har været med helt fra begyndelsen af AspIT-udviklingen, som startede i Vejle, og i dag omfatter 10 skoler i hele landet. Linda Bjerg har det daglige ansvar for AspIT Østjylland, og kunne forleden ønske det nye hold af IT-specialister held og lykke.

– I står ved en milepæl nu, hvor I forlader det I kender, og skal kigge fremad mod nye udfordringer. Husk jeres nysgerrighed, jeres åbenhed og det gå-på-mod, I har vist på AspIT på jeres rejse fremover. Det er guld værd for jer – eller i hvertfald et godt job med fast indtægt hver måned. Og dermed også tillykke til jer alle med, at I går herfra med ikke kun et eksamensbevis i den ene lomme, men også en ansættelseskontrakt i den anden lomme. Det er godt gået i en tid med meget hård kamp om færre jobs, sagde Linda Bjerg blandt andet i sin tale. Den ene elev uden job nu, fortsætter på AspIT år mere med henblik på afklaring af endelig jobretning.


På billedet ses glade ansigter fra dimissionen. Fra venstre er det: Afdelingskoordinator Linda Bjerg samt Elev Mikkel Sahl-Laursen og Praktikkonsulent Ulrik Vestergaard

På AspIT er der stolte traditioner for dimmissionsfesten. Hver elev får en flot gave og blomster, der blir taget det officielle hold-billede, og der er altid god tid til at hygge sig med kammerater og familie, og spist lækkerier fra buffeten. Men det er også tradition, at lærerne holder deres personlige taler til hver enkelt elev fra talerstolen. Noget der er med til at understrege AspITs grundlæggende koncept med det individualiserede menneske- og undervisningssyn – ud over at det er en fin måde at ønske de unge held og lykke. Med plads til et par sjove historier fra årene på AspIT. I Århus forleden var det underviserne Henning Larsen og Ulrik Vestergaard der fik sat både hjerter og smil hos de mange gæster i ret så rar bevægelse.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.