Hjem Alle elever fra verdens første IT uddannelse for Aspergere får job

Alle elever fra verdens første IT uddannelse for Aspergere får job

Alle elever fra verdens første IT uddannelse for Aspergere får job

"Goddag, og velkommen tilbage fra ferie – nåede du at se vores nyhedsbrev inden ferien?" – "Ellers kommer den her:"

Vi kan slet ikke undvære Andreas, sådan lyder det fra én af de arbejdsgivere, der forleden var med til at fejre endnu et hold nyudklækkede AspIT´ere i Vejle. Alle i klassen går direkte fra skolebænken til fast arbejde. Et klart signal om, at uddannelsen lever helt op til sin målsætning; at uddanne til job.

Der var linet op til buffet med frugt, chips, champagne og kager. Stolte forældre, blitzende foto-sessions og det pæne tøj. Jo, der var dimissionsstemning på Campus Vejle forleden da AspIT kunne sende endnu et hold dygtige unge ud i IT branchen. Og med til traditionerne hører også en tale.

– AspIT er en ungdomsuddannelse, og man kunne overveje om ikke der også skulle være en studenterhue til AspIT´erne, ligesom andre steder. Men I har noget, efter min mening, der er endnu mere værd. I har et job. Hver eneste af jer, har nu et job. Med kontrakt, løn, skat og det hele, sagde vicedirektør Carl V. Korup, og ønskede tillykke på egne og Ole Bay Jensens vegne, der den dag holdt tale for et andet hold succesfulde AspIT´ere i Århus.

Blandt årets nybagte AspIT´ere er Thomas Haugaard på 20 år, der især roser AspIT forløbet for at være behageligt, og i høj grad tilpasset den enkeltes kompetencer og interesser.

– Jeg har besluttet mig for at tage et IT job nu og et års tid frem. Derefter vil jeg fortsætte med at uddanne mig. Jeg har opdaget på AspIT, hvor mit talent ligger – og min interesse. Jeg har beskæftiget mig med computere siden jeg var 8 år, så for mig, har det ligeså meget handlet om at finde mit fag indenfor IT, og blive endnu dygtigere. Karriereplanen hedder derfor den 5-årige datatekniker uddanelse om et års tid, siger Thomas Haugaard.

Med til dimissionen forleden var også en repræsentant for områdets UU-vejledere. Lone Dagnæs er faglig koordinator for STU uddannelserne i Horsens Hedensted Kommune, og har været med til at få flere unge på AspIT uddannelsen både nu og tidligere.

– AspIT har det helt rigtige undervisningsmiljø til unge med Aspergers syndrom. Man giver plads til den enkelte, lærerne har stor forståelse for eleverne, og så er AspIT generelt rigtigt gode til at samarbejde med os. De unge bliver uddannet på deres kompetencer, som de ikke gør når man sammenligner med andre steder. Og så er det helt fantastisk, at de alle sammen får jobs – det er temmelig godt gået, at AspIT i så høj grad kan gøre denne gruppe klar til et rigtigt job, siger Lone Dagnæs.

Èn af de arbejdsgivere, der har ansat en ung AspIT´er er Kirkebakkeskolen i Vejle, hvorfra sekretariatsleder Susan Ollerup var mødt op for at ønske Andreas tillykke.

– Vi har ansat Andreas som IT medarbejder efter, at Andreas har været i praktik hos os i halvandet år. Vi var slet ikke i tvivl da praktikken udløb – vi kan ikke undvære ham, han er uundværlig. Andreas er enormt effektiv, og ordner alt det med IT, som vi andre ikke forstår, eller tager os alt for lang tid. Dermed bliver hverdagen nemmere for alle os andre, siger Susan Ollerup.

– Mere og mere foregår elektronisk på en folkeskole. Derfor er der brug for IT kompetencer på et højere niveau, som en typisk skole ikke lige har. Andreas har alle de kompetencer, vi har brug for, og så er han tilgængelig idet han også fungerer som en slags ”ambulancetjeneste” når en lærer står med en flad computer, og en 7. klasse, der venter på at komme i gang, fortæller Susan Ollerup.

– Jeg er meget tilfreds med mit job. Jeg har alle de opgaver, jeg godt kan li´, og som jeg kan løse. Og jeg kan godt li´ kombinationen af faste opgaver hver dag, og de mere impulsive udfordringer i løbet af dagen. Der må gerne ske noget, hvor jeg skal arbejde. Derfor er det min plan at blive, hvor jeg nu er i mange år – faktisk lige så længe, de vil ha´ mig, siger en glad Andreas Mosegaard Poulsen.

Det er ikke kun hos AspIT i Vejle, at beskæftigelsesprocenten på dimissionstidspunktet er høj. De sidste par år har procenten ligget på den rare side af 80% i snit for landets AspIT skoler.


På billedet herover ses 6 af de 7 dimiterende fra AspIT Vejle. Fra venstre er det: Jesper Hansen, Frederikke Røikjær, Kenni Mørcke, Andreas Poulsen, Thomas Haugaard og Lars Anton.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.