Hjem Dansk IT – landets professionelle IT folks egen organisation – giver årets pris og masser af ros til AspIT

Dansk IT – landets professionelle IT folks egen organisation – giver årets pris og masser af ros til AspIT

Dansk IT – landets professionelle IT folks egen organisation – giver årets pris og masser af ros til AspIT

Forleden var det igen tid til det traditionsrige årsmøde hos AspIT. Og igen var knap 200 deltagere samlet til en inspirerende dag med videndeling og networking. Men i år, var der én begivenhed med en særlig betydning for især elever og lærere på AspIT. Dansk IT, som er alle de professionelle IT folks egen interesseorganisation i Danmark, har valgt at give den årlige pris til AspIT.

Næsten som på bestilling, er det altid sol og sommer når AspIT holder sit årlige stormøde i Strib ved Middelfart. Masser af mennesker fra nær og fjern; elever, lærere, erhvervsfolk og mange andre deltager hvert år. I år havde Dansk IT meldt sin ankomst med en særlig overraskelse i forhold til dagens program.

– Vi har i år valgt at tildele vores Testcenterpris til AspIT. Anerkendelsen fra alle os professionelle IT folk i Danmark går til AspIT for uddannelsens undervisningskoncept og –forløb fordi uddannelsen så klart dokumenterer sin effekt, sagde direktør i Dansk IT, Tony Franke, da han gik på årsmødets talerstol. Dansk IT er det danske medlem af European Computer Driver License, hvor Tony Franke i øvrigt er bestyrelsesmedlem.

– AspIT gør det rigtige i forhold til undervisning. Og vi honorerer AspIT ud fra et generelt professionelt udgangspunkt, og altså ikke fordi AspIT er et tilbud til unge med særlige udfordringer – det har EU og Unesco jo allerede gjort. Vi forholder os alene til, at dén metode, som AspIT benytter burde inspirere alle andre undervisningstilbud indenfor IT området generelt.

– AspIT begynder nemlig med at fastlægge de studerendes niveau i forhold til IT. Derefter tilrettelægges et individualiseret undervisningsforløb, der rundes af med en ny markering af de studerendes niveau. Det betyder effektiv undervisning på modtagerens præmisser, og med relevans i forhold til den enkeltes talent og interesse. Der er simpelthen knivskarp dokumentation for læring. Denne skræddersyede model, giver et godt forløb, og resultatet er desuden øget selvtillid til den enkelte, hvilket er en forudsætning for sidenhen at opnå succes på jobmarkedet, siger Tony Franke, der håber, at prisen og motiveringen, ikke kun giver stolthed og glæde hos AspIT, men i lige så høj grad kan få mange andre uddannelsesinstitutioner til at lade sig inspirere af AspIT-modellen.

Årets Testcenterpris fra Dansk IT går i år til AspIT. I midten direktør Tony franke fra Dansk IT. Til venstre uddannelseschef Ole Bay Jensen fra AspIT, og til højre sekretariatsmedarbejder Søren Peder Møller fra AspIT.

Hos AspIT er der stor begejstring for den flotte hæder fra Dansk IT. På årsmødet blev prisen modtaget af sekretariatsmedarbejder Søren Peder Møller og uddannelseschef Ole Bay Jensen.

– Vi har gennem årene fået flere gode anerkendelser, og vi er glade for dem alle sammen. Prisen fra dansk IT har dog en særlig betydning, fordi det er alle de ”normale” IT folk i de store professionelle virksomheder, der står bag valget af AspIT. Derfor er prisen ligeså vigtig for vores elever, fordi deres skole nu er særlig anerkendt af dem, de som unge i branchen har som forbilleder ude i erhvervslivet, siger Ole Bay Jensen fra AspIT.

– Det glæder os desuden rigtig meget, at Dansk IT vælger at anerkende os for netop vores uddannelseskoncept og –forløb. Det har stor betydning for os. Medlemmerne af Dansk IT er jo alle de dygtige IT folk fra de virksomheder, som vi dels ønsker at samarbejde med i forhold til vores praktikforløb, og dels virksomheder, som er potentielle i forhold til jobs for vores dygtige unge, når de er færdige på AspIT.

– Vi gør meget for at inspirere andre uddannelsessteder med vores model, der sikrer høj beskæftigelsesgrad for vores elever ved uddannelsens afslutning. Og med denne pris i hånden, får vores dialog med andre både herhjemme og ude i verden en ekstra dimension fordi, det er Dansk IT, der giver os så flot en blåstempling.

Se næste nyhedsbrev fra AspIT med mere inspiration fra Årsmødet 2013.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.