Hjem Jobcenter og UU-leder gir budget tip

Jobcenter og UU-leder gir budget tip

Viborg Kommune deler erfa:

Sådan får vi STU på meget højt niveau – til meget fair pris

Landets kommuner er under hårde sparekrav, og derfor kræver det ekstra meget omhu, at få kronerne til at nå sammen i det rigtige STU forløb for den enkelte elev. Én af de kommuner, der har et bud på inspiration til andre, er Viborg Kommune, hvor Claus Jensen er leder af jobservice og UU. – Vi siger tingene lige ud, og gerne højt. Fordi faglig videndeling gavner især de unge, mener han.

– Vi er imponerede over alt det, vi får for pengene på AspIT, siger Claus Jensen, leder af Jobservice og UU i Viborg Kommune.

Man kan godt sige, at Claus Jensen er indkøber. Det er nemlig ham, der får budgetterne på den ene side og årstakster på den anden til at mødes, og skabe gode STU forløb med mening og perspektiv for de unge. Viborg Kommune repræsenterer i forhold til landets øvrige kommuner nogenlunde gennemsnittet på størrelse, demografi og budgetter.

– I Viborg Kommune har vi gennem flere år valgt AspIT som STU til mange af vores unge. Og lad mig sige det med det samme. Vi er imponerede over, at AspIT gi´r så meget for pengene. Årstaksten er helt rimelig, men det er især når vi ser på, hvad vi så får, at det bliver yderst attraktivt. Optimal normering, gode fysiske rammer og en undervisning på et meget højt fagspecifikt niveau, siger Claus Jensen, der har mere end 20 års erfaring som leder i det kommunale arbejdsmarkedssystem.

– Selve AspIT pakken er total, synes jeg. De har fokus på, at føre de unge frem til beskæftigelse, og har en høj succesrate med det. Men de har også øje for det hele menneske. Altså, de forstår at tage individuelle hensyn og drage omsorg. Og så er det ret fantastisk, at de går længere end andre STU tilbud i det med at skaffe de unge job.

– Én ting er, at vi ikke betaler ekstra, når de unge er i praktik undervejs i uddannelsen, men suverænt er det nemlig også, at AspIT følger så meget op overfor de unges potentielle arbejdsgivere efter uddannelsen. Det gør de uden at kræve ekstra betaling, og det er helt unik. Det gør alle andre for den slags ekstra ydelser. Men jeg tror, det handler om, at AspIT virkelig brænder for deres målsætning om mindst 80% i job, og så er de vist også bare ildsjæle.

– Videndeling er rigtig vigtigt, og derfor lægger vi stor vægt på dialog med og rapportering fra de STU tilbud, vi samarbejder med, både vores egne og de eksterne, som f.eks. AspIT. Og her ligger AspIT igen i front. Vi får højt kvalificeret feedback og rapportering – det matcher præcis det, vi har brug for. For mig at se, er der i Danmark ikke noget alternativ til AspIT når det gælder denne målgruppe. Og det imponerende er altså, at vi får så meget for pengene. Lån penge fra Eksperten. Så derfor er prisen for AspIT helt i orden – og det er endda sagt på jysk, lyder det fra Claus Jensen.


HUSK Gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart, AspIT at Work Årsmøde d. 18. maj 2017 kl. 10-16.