Hjem Dimmision

Dimmision

Dimission juni 2009

“Har du bare interessen for IT, så klarer du den

– for AspIT hjælper dig hele vejen”

Det var et par stolte elever fra AspIT som torsdag den 25. juni modtog deres eksamensbeviser på Vejle Handelsskole. Og midt i glæden havde Michel og Simon tilmed et par gode råd til de kommende AspIT´ere. Projektchef Ole Bay Jensen holdt dimmionstalen, og Linda Berg overrakte Simon og Michel de efterhånden legendariske AspIT figurer, som på linie med princippet om uddannelsens individualiserede undervisning, har sin egen lille historie til modtageren.

Med til sammen fire 10-taller og fire 12-taller kan Michel og Simon nu klappe sig selv og hinanden på skulderen for et meget flot resultat af deres forløb på AspIT i Vejle. Og bedømt på smilene og klapsalverne var det også nogle meget stolte familier og lærere som kunne ønske de unge herrer tillykke.

– I har også bevist, at hvis der blev udviklet nogle eksamensformer der fokuserede på jeres reelle kvalifikationer så var det ikke noget problem for jer at gennemføre eksamen med censorer fra andre IT uddannelser eller virksomheder – og I har imponeret dem alle, sagde projektchef Ole Bay Jensen i sin dimmisionstale til Simon Hylleberg Christensen og Michel Paag Almind.

– Hele målsætningen med AspIT er jo, at man gør mere af det man er god til og det som man interesserer sig særligt for. Det har I begge gjort – hver af jer med jeres individuelle fokuserede talent.

– Tre år på AspIT er slut, men kontakten til AspIT er ikke slut. Vi har besluttet, at en ny del af AspIT skal udvikles, så vi også er et sted, hvor vi fremover støtter færdiguddannede elever fra AspIT med efteruddannelse, jobsøgning, vejledning og rådgivning.

– Så vi slipper jer ikke helt, men nu er det jer selv der har bolden. Det er jer selv, der skal tage initiativet og tage den første kontakt. Og husk så, én gang AspIT, altid AspIT – vi vil være her, hvis I har behov for os, sluttede Ole Bay Jensen sin tale.

Simon er 19 år, og er netop ved at flytte i egen bolig i Århus, hvor han vil afslutte sin 10. klasses eksamen på det lokale VUC. Det nåede han nemlig aldrig, da han gik i folkeskole.

– Jeg havde ikke nogen særlig god tid i folkeskolen. Faktisk gik jeg derhjemme uden undervisning i halvandet år fordi, min folkeskole ikke ville sende mig på specialskole. Så når jeg nu vil ta´ min 10. klasses eksamen også, er det fordi, jeg gerne vil ha orden i sagerne. Med AspIT har jeg ikke kun lært en masse og kvalificeret mig til mere uddannelse og job, jeg har også fået selvtilliden på plads, siger Simon, som i øvrigt fik overrakt figuren Den Aktive af AspITs pædagogiske vejleder Linda Berg.

Michel er 20 år, og bor i Kolding, ikke langt fra sin nye arbejdsplads ScanCommerce, hvor han nu er fastsat efter at have været i praktik på stedet i sammenlagt halvandet år, og fremover kan skrive grafiker og programmør på sit visitkort. Og det er netop Michels fleksible kompetencer, der har gjort ham til en værdsat medarbejder hos ScanCommerce, som udvikler e-shopløsninger til erhvervslivet, og beskæftiger 20 medarbejdere.

– Som Asperger har man lavt selvværd, og det vil sige, at selvom jeg har fået høje karakterer, så “falder” jeg hurtigt ned igen. Men når man så har prøvet, hvor rart det er at score gode karakterer, så bliver man ambitiøs, og vil ha´ mere, fortæller Michel, som modtog figuren Bossen af Linda Berg.

– AspIT har været rigtig godt for mig. Der er god planlægning, og altid hjælp at hente. Og fordi, vi elever har samme interessefelt, IT, bliver vi også sociale med hinanden. Og så er det godt, at vi ikke har lektier for, den slags ting, som ikke er skemalagt er ikke godt for os aspi´er, siger Michel. Simon nikker og supplerer sin kammerat.

– AspIT er et meget vigtig initiativ. Uden AspIT, har vi ikke andre steder at gå hen med vores ønsker om uddannelse og dermed jobmuligheder. Så en af de gode ting ved AspIT har også været, at vi under praktikopholdene hele tiden har følt kontakten og opbakningen fra skolen. På AspIT kan man være den, man er – det er rigtig godt, siger Simon, der sammen med Michel har en hilsen til de kommende elever på AspIT.

– Har du bare interessen for IT, så klarer du den – for AspIT hjælper dig hele vejen. Og så også lige tak til Ole, fordi han gør så meget for at udbrede AspIT, så mange flere Aspergere får muligheden for både uddannelse og job – og dermed et bedre liv.

Endnu engang, tillykke til Michel og Simon. Godt gået, gutter.

Du er meget velkommen til at sende dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: “Nyhedsbrev – www.aspit.dk“.

Tildsbrev