Hjem Kender du én der vil være mentor.

Kender du én der vil være mentor.

Kender du én der vil være mentor.

Effektiv ledelse med mentor kursus – fordi ledelse handler om at skabe rammer og vise vej

Jo bedre, vi mennesker føler os på jobbet, jo bedre præsterer vi. Det er baggrunden for, at AspIT flere gange om året inviterer virksomheder fra hele landet på mentorkurser. For hvis en ung Asperger får de rette arbejdsbetingelser, bliver der ofte produceret i en grad, hvor andre unge står af.

Hvad får virksomhederne ud af kurset, og hvordan gavner det de unge med fokuseret IT talent – hæng på her.

Dansk erhvervsliv har brug for unge med IT kompetence. Faktisk er behovet alarmerende højt, når man spørger i branchen. Èn af løsningerne, er at ta´ eleverne fra AspIT i praktik. Det betyder nemlig, at både virksomhed og elev lærer hinanden at kende – uden det koster noget – og når eleven så er parat til at præstere, kan virksomheden gøre klar til ansættelseskontrakt, og får dermed return of investment allerede fra første lønkrone.

–På AspIT gennemfører vi hvert år 3-4 kursusforløb af én dags varighed. Her fortæller vi virksomhedernes udvalgte mentorer om, hvordan de skaber optimale betingelser for at få vores unge talenter i rette gear. Vi bruger vores erfaringer gennem 11 år og rigtig mange praktik- og ansættelsesforløb til en videndeling med virksomhederne. Vi fortæller, hvad Autisme Spektrum Forstyrrelse betyder i hverdagen på jobbet, og hvordan det, der betegnes som et handicap, kan vendes til værdiskabende arbejdskraft på IT området, siger specialkonsulent hos AspIT, Linda Bjerg, der står for mentoruddannelsen.

–Så man kan sige, ja, vi tilbyder en unik og meget effektiv arbejdskraft på særdeles attraktive betingelser – især, hvis man som virksomhed benytter sig af vores én-dags mentor kurser, som i øvrigt er gratis for deltagerne og deres virksomheder. Iøvrigt har kurset et særligt afsnit om stresshåndtering, som deltagerne kan bruge som ledere i andre sammenhænge.

– Vores kursus bygger på 11 års erfaringer med over 100 virksomheder. Det er konkret i sin form, og indeholder en masse gode råd og interessant viden, siger afdelingsleder Linda Bjerg, fra AspIT Østjylland.

Mentor á la AspIT
På AspIT bruges den samme definition på mentorer som andre steder i erhvervslivet. Men der er alligevel et par tilføjelser. Feks den med at støtte den unge i forhold til det faglige, det sociale og det kulturelle på jobbet. Eller den med, at mentor er en kritisk ven og en loyal kollega. Eller at mentoren skal fortælle om de uskrevne regler i en jobkultur, reducere stress og skabe tryghed ved at sige tingene direkte og præcist. Det var der et par mentorer, der hørte mere om forleden da de var på mentorkursus hos AspIT i Aarhus.

–Jeg synes, det er interessant at være blevet mentor. Mit job har fået en ny spændende vinkel – en bonus i hverdagen. Det er meget motiverende at opleve det ansvar, der ligger i at være mentor. Både personligt, og når jeg kan se, at vores praktikant og vi, som virksomhed, har stor gavn af det. Det handler om at skære den enkelte opgave til, men når den så er defineret, så rykker han altså, vores praktikant, og ligger klart over middel i sine præstationer, siger Karsten Moesgaard, Siemens Windpower A/S. Og suppleres af en anden deltager.

–Kurset giver nye input til mig som leder. Og så får jeg selvfølgelig en bedre forståelse af diagnosen. Feks lærer jeg vigtigheden af, at få tingene ned på et stykke papir, når der skal briefes på nye opgaver. Jeg synes, at Aspergere er åbne og imødekommende mennesker, så derfor er dialogen nem nok, især fordi de også siger tingene ligeud, de pakker ikke noget ind, mener Martin Iversen, SAAB Group Danmark A/S.

Har du fået lyst til at blive mentor, er du velkommen til at kontakte AspIT allerede i dag. Eller måske har du én i dit netværk, som du tænker, vil synes det er spændende og udviklende, så send gerne tippet videre. Næste kursus afholdes den 30. marts. Og ja, der er et par ledige pladser.


HUSK Gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart, AspIT at Work Årsmøde d. 18. maj 2017 kl. 10-16.