Hjem Referencer Forældre Har fået drømmene tilbage

Her fået drømmene tilbage

Hvad AspIT har betydet for os? Går jeg et år tilbage og tænker på min søn, og sammenligner jeg det billede med et fra i dag; så er det som om billederne skildrer to personer og ikke den samme.

Det første billede er i et meget mørkt lys og det andet er, for at bruge et af min søns udtryk, en tunnel med et tydeligt lys for enden. Han er i de sidste mange år blevet gjort opmærksom på det han IKKE kan og på de begrænsninger, der ifølge hans diagnose, er i hans muligheder. Han har altid kæmpet for, ikke at blive puttet i en stereotyp kasse. Men hvor stor er sandsynligheden for at man, efter i mange år at have fået den samme respons fra omgivelserne, ikke til sidst selv tror på det?

Nogle gode lærere gav min søn muligheden for at starte på AspIT i august 2005. På kun et halvt år er det lykkedes jer at vende udviklingen og i samarbejde med ham, at bygge hans selvværd op igen. At bygge selvtilliden op igen er en længere proces.

Som forælder kan jeg næsten ikke få armene ned igen! Min søn har fået drømmene tilbage, nu hvor der fokuseres på det, han KAN og på de ressourcer han HAR. Nu tør han tro på, at også han kan få et for ham meningsfyldt liv, som han selv har indflydelse på.

Den måde I taler med og om de studerende, den gensidige respekt, muligheden for REEL indflydelse og medbestemmelse, den respektfulde feed-back, er alt sammen noget, vi andre tager for en rettighed, men som bestemt ikke altid er det for et menneske med et handicap.

Mor til en AspIT elev