Hjem Rekordbesøgt årsmøde

Rekordbesøgt årsmøde

Rekordbesøgt årsmøde giver AspIT fuld kraft fremad

Med 230 gæster i salen kunne vicedirektør Carl V. Korup fra Campus Vejle i sidste uge byde velkommen til endnu en årskonference for AspIT med besøgsrekord. Det årlige arrangement bliver større og større i takt med at AspIT får flere uddannelsessteder, og på det seneste er internationalisering blevet et ord i AspITs strategiplaner. Konferencen bød igen på indlæg fra et par elever. Og så havde Thomas Blachman også et par ord – dvs mange – med til de unge.

Der var absolut fuldt hus i den store konferencesal på Brogaarden i Middelfart da AspIT forleden havde inviteret elever, forældrer, socialrådgivere, sagsbehandlere, lærere og andre interessenter til årsmøde. Og sikken en dag det blev. En fantastisk stemning fra første fløjt, mange interessante indlæg, gode grin og hyggelige møder med kolleger og kammerater i pauserne. AspIT smager af positivisme og power på den helt gode måde.

Det fik salen at se og høre da eleverne Camilla og Mark fra AspIT i Aalborg indtog podie og powerpoints, og fortalte historien om, hvad AspIT har betydet for dem.

– På AspIT er der plads til at være anderledes. Vi gør tingene på vores egen måde. For eksempel starter vi skoledagen med vores energibarometer, hvor læreren spørger hvordan vi hver især har det. Det er ret smart, fordi man som Asperger har svært ved selv at fortælle hvordan det går. Og sådan er det meget på AspIT – lærerne lytter til os og forstår os. Det er vi jo ikke vant til fra andre skoler, fortalte Mark fra AspIT Aalborg, og blev suppleret af Camilla.

– Ja, selvom jeg har taget en fuld HF, og prøvet flere andre uddannelser, er det først på AspIT, jeg føler mig godt tilpas. Jeg kan godt li´ kombinationen af faglighed og social aktivitet. På vores ugemøder taler vi om, hvad vi har lyst til at lave af sociale aktiviteter sammen – fra besøg på IT messen Cebit til fradagscafé til besøg på kunstmuseer mm. Det er ret hyggeligt, og samtidig lærer man også noget nyt.

– Så med AspIT kan vi sige, at der er en fremtid efter uddannelsen – vi får kompetencerne, der giver os realistiske muligheder for ikke kun at få et job, men også gøre en forskel for dem, vi arbejder for, sluttede Mark og Camilla med deres powerpoint, der viste et billede af solopgangen for enden af vejen. Og så var der klapsalver af den ret lange slags…

Senere på dagen indtog musikeren, komponisten og X-Faktor dommeren Thomas Blachman talerstolen. Han har jo fortalt hele Danmark, hvad virkelig talent er når det gælder sang og musik. Men har han også et budskab til unge Aspergere med fokuseret talent for IT?

– I har evnen til fordybelse, og den egenskab bliver kostbar i fremtiden. Det er en stor gave at være anderledes. Men det kræver noget af de såkaldt normale at forstå det, og værdsætte det. Derfor skal I bekende kulør, stå frem, og fortælle os hvem I er, og hvad I kan. Du har jo alligevel ikke noget andet valg end at være den du er, fortalte Thomas Blachman, der selv har gået på otte forskellige folkeskoler, og først meget sent fik konstateret, at han var ordblind.

– I skal hjælpe alle os andre med at udvikle den humanistiske teknologi. Den teknologi, der gør vores hverdag nemmere og mere interessant. Det originale menneske er eftertragtet, og derfor skal omverdenen nok komme til jer, så det ikke er jer, der skal blive ved med at råbe os andre op. For hvad gør man for ikke at gå til grunde – man finder en mening med tingene. En idé.

– Vi må kunne frigøre os fra det normale. Og jeg ser allerede tegn på at det lysner – vi er ved at være færdige med røvslikkerkulturen i det her samfund. Og det bliver nemt for de skarpe hjerner at ta´ over – de såkaldte autoriteter snorksover nemlig. Derfor må I ikke overspille jer selv for at komme ind på arbejdsmarkedet. I skal holde fast i dem, I er. Ha´ modet til at risikere fejl.Tænk på, at det er jer, der har gaven til os andre – talentet, der betyder, at IT er 100 gange nemmere for jer end for os andre. I er for seje – og hold så fast i det orginale.

Så rungede salen igen af bifald, og sådan var det flere gange i løbet af dagen på Brogaarden. Læs med i næste uge, hvor endnu et nyhedsbrev fra årsmødet fortæller dig flere gode historier.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 31. maj 2012 kl. 12.00 – 17.00.