Hjem Praktikanter fra AspIT skaber værdi hos arbejdsgiverne

Praktikanter fra AspIT skaber værdi hos arbejdsgiverne

Praktikanter fra AspIT skaber værdi hos arbejdsgiverne

Hos virksomheden Intertisement i Esbjerg handler det ikke kun om socialt ansvar, når de har taget Mathias fra AspIT i praktik. Målet er at hele virksomheden skal udvikle sig med det, Mathias kommer med. Og hos en anden Esbjerg virksomhed, Hytor A/S, er meldingen den samme. AspIT eleverne er værdiskabere.

Flere og flere danske virksomheder har opdaget, at en AspIT elev kan noget som kun få andre unge kan. Mathias og Stefan fra AspIT i Esbjerg har nu deres hverdag hos hhv. Hytor A/S og Intertisement i vesterhavsbyen. Og begge virksomheder fortæller, at det ikke bare går godt. Det går fantastisk, og det er jo store ord på de kanter.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

– Med sine solide kompetencer og meget store engagement er Stefan en succesoplevelse hos Hytor. Han vil så meget, og han kan så meget. Man skal blot vise ham tingene én gang, så kører han selv videre. Og derfor er det helt naturligt for os, at vi ansætter Stefan som IT supporter på helt normale vilkår efter praktikperioden. Han er allerede en meget vigtig medarbejder for os, fortæller HSEQ manager Lise Terp fra Hytor A/S, som sælger og udlejer udstyr til offshore industrien.

– Det er faktisk meget enkelt. Stefan sørger for, at alt det grundlæggende IT fungerer hos Hytor A/S. Og det har meget stor betydning for os. Så derfor er vi meget glade for den løsning, vi valgte da vi skulle rekruttere en IT supporter, og kan klart anbefale andre virksomheder, at kontakte AspIT, når der mangler dygtige folk.

Lise Terp, fra AspIT-Esbjerg, har tre gode råd til andre virksomheder, der vil ha´ en praktikant fra AspIT. For det første er det en god idé med en mentor-ordning, og i den forbindelse anbefaler Lise Terp AspITs et mentorkursus. For det andet er det vigtigt, at alle i virksomheden er med på idéen, og bakker op. Og endelig er det vigtigt, at finde den rigtige kandidat – Aspergere er ikke ens, bare fordi de har samme diagnose. For Hytor A/S havde de for eksempel brug for en kandidat, der også kunne fungere socialt. Og det kan Stefan.

Hos en anden virksomhed i Esbjerg, Intertisement, var udgangspunktet anderledes. Her ønskede projektkoordinator Troels Vognsen, at samarbejdet med AspIT skulle udvikle hele virksomheden.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

– Jeg tror, at mange udviklere kender til dele af det tankesæt som ligger bag Aspergers Syndrom. Derfor så vi, at det ikke kun var vores praktikant, men hele filosofien bag AspIT, der kunne gavne os. For eksempel vigtigheden af at strukturere arbejdsfunktionerne – og den med at huske på, at engagement og passion kan udtrykkes på mange måder. Nogle råber “juhu”, og vifter med arme og ben. Andre siger måske bare “cool” – men det er stadig begejstring, fortæller civ. ing. Troels Vognsen. Han er softwarearkitekt og projektkoordinator hos softwarehuset Intertisement, som er en af Esbjergs succesvirksomheder.

Intertisement deltog i AspITs mentorkursus, og valgte at tage Mathias i praktik fra sidste efterår, og erfaringerne fra samarbejdet er rigtig gode.

< class="htmlarea-showborders">

– For mig er der ingen tvivl om, at Mathias bliver det, vi i branchen kalder en plus-mand. Det vil sige, at når vi ber’ Mathias komme med en løsning, kommer han ikke blot med svaret, men også forslag til hvordan det kan gøres endnu bedre. Det er guld værd for os – og det fortæller jo også, at han er kreativ i sin tilgang til jobbet.

– Perspektivet er, at vi med Mathias får en stabil medarbejder hos Intertisement, der sørger for, at alle de grundlæggende IT systemet er top tunet. Lige nu sidder han med en række monitoreringsopgaver for vores kunder, og siden skal han i gang med at optimere vores kommunikationssystemer. Og når Mathias siger ja til noget, så tager han virkelig opgaven til sig. Det gør alt nemmere, og giver mere passion i hverdagens jobløsninger, siger Troels Vognsen.


HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 31. maj 2012 kl. 12.00 – 17.00.