Hjem Når succeskriteriet er at blive i jobbet

Når succeskriteriet er at blive i jobbet

Kan et forløb på AspIT virkelig betale sig? Er pengene givet godt ud? Og kommer der virkelig noget ud af det?

Vil du have det korte svar? Så er det JA. Og det lange er det samme. For når succeskriteriet er at skaffe den unge med særlige behov beskæftigelse – og fastholde jobbet – kan AspIT sætte kryds. Opskriften er at sammensætte den rette konstellation af samarbejdspartnere – med AspIT som den ene del.

Et eksempel på AspITs rolle finder du hos hos SAAB, der lige nu har fem unge med særlige behov ansat. Vel at mærke i ordinær beskæftigelse – dvs. uden hjælp fra kommunernes jobcentre. Janni er jobforløbsvejleder hos AspIT og i artiklen her fortæller hun om Tobias, der arbejder i softwaretestafdelingen hos SAAB. Janni siger selv: ”Det, vi går efter, er mindst mulig indsats”. Det handler ikke om dovenskab eller ligegyldighed – tværtimod: Det handler om at være sparringspartner og have kendskab til diagnosen, så vi kan ”få styr på alt det udenom selve arbejdet og skabe strukturer om det”.

Du kan læse meget mere om, hvorfor SAAB kalder det ”win-win” for begge parter. Og hvad Tobias konkret får hjælp til gennem AspIT – lige her i artiklen fra Ligeværd Magasinet, august 2022.

SAAB
Læs om SAAB og AspIT i Ligeværd Magasinet