Hjem Når der er noget man er god til, er det fedt at træne

Når der er noget man er god til, er det fedt at træne

“Når der er noget man er god til, er det fedt at træne”

Hvad er sammenhængen mellem eliteidræt og uddannelse for unge med Aspergers Syndrom, og hvad laver en af landets mest kendte sportsfolk på AspITs årsmøde i Middelfart? Der gik ikke lang tid før det gik op for deltagerne på “AspIT at Work”, at inspirationen fra Joachim B. Olsen var guld værd.

Nogle kender ham mest fra programmer som Vild med Dans og Kvægræs. Men det hele begyndte med atletik, og især kuglestød for Joachim B. Olsen, der har deltaget i to OL for Danmark, foruden flere gange VM og EM. Og det var parallellerne mellem eliteidræt og AspIT, der især interesserede deltagerne på AspITs årsmøde i maj. Og dem var der mange af – både deltagere og paralleller.

– Jeg ved noget om, hvad der gør, at mennesker når deres mål, indledte Joachim B. Olsen da han fik mikrofonen på årsmødet. Og så var der hul i gennem, i mere end en forstand.

– Dét der tiltalte mig ved atletik da jeg skulle vælge sportsgren i sin tid, er det med at man kan måle alting i atletik. Sekunder, meter og kilo, det hele er præcist. Og derfor er det også nemt, at præcisere sine målsætninger.

– Da jeg var ung, og havde afsluttet gymnasiet valgte jeg at tage til USA for at blive bedre til kuglestødning. Og det var fantastisk. Alle forhold omkring min sport var optimale. Jeg var i det rette element, og når man har talent for noget, er det fedt at træne meget. Det gjorde jeg, og på bare ét år gik jeg frem til en placering på verdensranglistens Top 10. Med målrettet træning, og folk omkring mig, som opmuntrede mig og lærte mig endnu mere om det, jeg i forvejen vidste meget om, sagde Joachim B. Olsen med masser af inspiration for årsmødets unge deltagere fra uddannelsen for dem med fokuseret talent for IT. Og der var mere tankevækkende input.

– Drop respekten for det umulige, søg ligesindede og find de rigtige faciliteter. Og lær så dig selv at acceptere nederlag, sagde Joachim B. Olsen med direkte reference til blandt andet læringsmiljøet på AspIT, hvor netop samværet med andre unge med Aspergers Syndrom giver den enkelte Aspi en oplevelse af ligesindethed.

– Jeg plejer at sige, at jeg har fem parametre for succes. Dem får I også lige her. Glæde, målsætning, ansvar, mod og hård træning, sluttede et meget inspirerende møde med en af Danmarks helt store sportsprofiler.

God sommer til alle fra AspIT.

HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Stib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 5. maj 2011 kl. 13.00 – 17.00.