Hjem Jeg vil ikke til København

Jeg vil ikke til København

AspIT Bornholm

Egen avl på solskinsøen: Første hold IT specialister klar til det bornholmske erhvervsliv

Mange taler om udflytning for tiden. Altså den der med, at flytte institutioner fra storby til provins. Men allerede i 2014 valgte AspIT at ta´ springet med eringen af en afdeling på Bornholm. Og det blev en god landing. Faktisk hele seks af slagsen. Forleden var der nemlig dimission for de første færdiguddannede IT-specialister. Èn af dem er Nicki – ham kan du møde lige her.

Kommandantgården, AspIT Bornholm

Midt i Rønne ligger den flotte Kommandantgården fra 1846, som i dag er rammen om AspIT Bornholms uddannelse og karrieretræning af unge med fokuseret talent. Forleden var der dog fokus på noget andet end bits and bytes.

–Vi er rigtig stolte af vores første hold dimittender på Bornholm, som vi netop har fejret. Dels har de gennemført en uddannelse, der kan være med til at hjælpe øens virksomheder, og dels har de oplevet et stærkt og udviklende fællesskab, og det er også værd at markere på sådan en dag, siger Kimmie Falk, leder af AspIT uddannelsen i Rønne, Odense og Næstved.

–Nu har vi seks unge mænd, der absolut er kvalificerede til at varetage et IT relateret job hos én af øens mange virksomheder, som jo alle sammen har en IT funktion i større eller mindre omfang. De er alle sammen positivt indstillede unge mennesker. Høflige, venlige, lune og meget arbejdsomme. Jeg er sikker, at de arbejdsgivere, der gafler dem, bliver glade og tilfredse.

Én af dem, der nu har gennemført både uddannelse og praktik, er Nicki Kielsen. AspIT viste sig, at ha´ lige præcis den uddannelsesmetode, der gjorde, at hans medfødte evne til at lære meget hurtigt nu er gået fra personligt talent til relevant erhvervskompetence.

Uddannelsesleder Kimmie Falk.

–Jeg har før gået på universitetet, men der skal man ha´ alle mulige andre fag end lige det, der fanger én. På AspIT foregår tingene ud fra, hvad ens egne ambitioner er. Den form for specialisering passer rigtig godt til mig. Derfor har jeg været meget mere entusiastisk på AspIT end jeg var på universitetet. På AspIT vidste jeg også meget tidligt, hvad jeg skulle bruge det, jeg lærte til ude i virkeligheden, fortæller Nicki Kielsen.

–Jeg har egentlig ikke andre krav til min kommende arbejdsgiver end andre unge har. Altså, at der er en hyggelig og venlig stemning, og gode snakke i frokostpausen. Jeg var i praktik i en virksomhed i Vejle, så jeg har gjort mine erfaringer med mig selv i forhold til en hverdag med job. Min teoretiske rygsæk er sådan set i orden. Jeg fik kun 12-taller til eksamen, så jeg tror, jeg er en ok programmør. Jeg vil – modsat mange andre unge bornholmere – gerne være hos den samme arbejdsgiver i mange år. Jeg smutter ikke til København, smiler Nicki Kielsen.

Er du virksomhedsleder på Bornholm, eller kender du nogen, der er det, så husk, at der lige nu er et håndfuld unge mænd med ret meget tjek på IT, der er klar til et job. De er loyale, venlige, godt begavede og meget hurtige til at lære nyt. Sådan er det nemlig at være Asperger. Ring til Kimmie Falk på 20 31 30 38, hvis du vil høre mere.

Du kan i øvrigt se indslag fra TV2Bornholm om AspIT Bornholm. Det handler om en anden af skolens elever. Hør ham og hans arbejdsgiver fortælle. Klik her, og se indslaget her.

TV2Bornholm skrev også om det. Det fanger du her.


HUSK:
•AspIT at Work Årsmøde torsdag d. 31. maj 2018 kl. 10-16, gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart.

Du er meget velkommen til at give dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: “AspIT – Nyhedsbrev”.