Hjem IT-virksomhederne er enige. AspITs koncept skaber jobs

IT-virksomhederne er enige. AspITs koncept skaber jobs

IT-virksomhederne er enige. AspITs koncept skaber jobs

Når AspIT holder årsmøde, handler det om videndeling. Derfor både foredrag og god tid til networking. Blandt indlæggene forleden var også to af de helt store IT virksomheder i Danmark. EG NeoProcess med over 1,5 milliard i omsætning fortalte, hvorfor de gerne vil ha´ flere AspIT praktikanter og -medarbejdere. Og Atea har med knap 6 milliarder kr. i omsætning mange fingre ude når det handler om at spore trends og perspektiver.

Det var en veloplagt Carl V. Korup, vicedirektør hos Campus Vejle, der forleden kunne byde velkommen til AspITs traditionsrige årsmøde. Udsigten fra talerstolen var også god. Næsten 200 gæster sad klar til dagens spændende indlæg, og til inspirerende snakke i networkingspauserne. Og første mand på podiet var som altid, Ole Bay Jensen, AspITs uddannelseschef, der bla. kunne fortælle om det nye logo, og hvorfor det har været en vigtig proces.

– AspIT er ikke hvad det har været. Uddannelsen har på få år udviklet sig meget hurtigt. I dag er vi repræsenteret på 10 lokaliteter, efter sommerferien er vi over 250 elever, og om to år, runder vi 400 elever. Og når vi samtidig har en beskæftigelsesprocent på 80, så er vi snart én af landets store leverandører af IT-kompetente medarbejdere til dansk erhvervsliv. Derfor har vi også brug for at markere os anderledes end da vi begyndte. AspIT er blevet et brand, og det understreger vi bedre med det nye logo, sagde Ole Bay Jensen.

At AspITs elever virkelig kan levere varen, var dagens næste indlæg et godt eksempel på. Med over 1200 medarbejdere og status som landets førende indenfo AX er EG NeoProcess én af de helt store spillere i IT verdenen.

– Vi begyndte med at tage Jonas i praktik, og det viste sig hurtigt, at han havde et helt særligt talent for IT. Og en hurtighed, som vi sjældent oplever. For eksempel forventede vi de første opgaver løst på en måned. Jonas var færdig på den halve tid. Og sådan er det med Jonas. En utrolig koncentration, og et særligt flair for at overskue komplekse data strukturer. Vi var ikke i tvivl om, at vi måtte fastansætte Jonas, og vi vil meget gerne ansætte flere AspIT´ere, fortalte udviklingschef Keld Christiansen fra EG NeoProcess, som undervejs blev suppleret af netop Jonas på talerstolen.

– Vi har faktisk ladet os inspirere af Jonas på flere måder. Alle har stor respekt for det, han kan fagligt. Men også Jonas´ evne til at sige tingene meget præcist og lige-ud-af-posen har smittet af på os andre, og den måde vi nu kommunikerer på internt, sagde Keld Christiansen.

Chefudvikler Keld Christiansen og Udvikler Jonas Melgaard, EG Neo Process.

Fra én stor virksomheds betragtninger om AspIT til en anden stor virksomheds betragtninger – om trends. Fra Atea, der er børsnoteret i Oslo, og med mere end 6.000 medarbejdere i 7 lande, kom Lars Johansson, adm. dir. for Atea i Danmark med et sprudlende indlæg om trends og perspektiver fra den professionelle del af gadget-fronten.

– Mobilitet er overskriften for alt det, der sker i øjeblikket. CYOD (choose your own device) eller medbring-selv-dit-udstyr, kunne man sige, er en af de helt store mega trends, der er i gang med at forandre den verden vi opererer i. Altså det med at man selv kommer med sit udstyr på arbejdspladsen og skolen. Salget af ts stiger derfor voldsomt pt fordi de er nemme at bære at rundt på, og i det hele taget er det convenience, der driver vores adfærd, og ikke teknologien, fortalte Lars Johansson.

– En anden trend er at al data skal ligge i skyen, som vi siger. Igen et signal om mobilitet. Vi skal kunne hente selv store datamængder uanset tid og sted. Hvad så med datasikkerheden, tænker nogen måske. Vi må indstille os på at acceptere en øget usikkerhed – og tilpasse vores adfærd til det.

– Vi samarbejder idag med AspIT, og skulle jeg gi´ eleverne et godt råd, bliver det i virkeligheden et skulderklap. Det vi har brug for i IT branchen i årene fremover er specialiseret arbejdskraft. Der er masser af generalister. De interessante er derimod specialisterne, og dér har AspIT´erne jo en fremragende styrke, i og med det ligger til jer, at fokusere og fordybe jer. Bliv ved med det, der er hårdt brug for specialiserede talenter hos de store IT virksomheder, sagde Lars Johansson.

Adm. Direktør Lars Johansson, Atea.

Måske læste du nyhedsbrevet forleden om Dansk ITs flotte pris til AspIT.. Følg med i tredje og sidste nyhedsbrev fra Årsmødet 2013 – om hjerneforsker Kjeld Fredens og tv-vært og forfatter Pernille Aalund…


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.