Hjem Historien om Magnus, der vandt en robot på verdens største IT-messe

Historien om Magnus, der vandt en robot på verdens største IT-messe

Historien om Magnus, der vandt en robot på verdens største IT messe

Når man har Aspergers syndrom, kan man noget som kun de færreste kan. Omvendt er der ting, man ikke er så god til. For eksempel at være omgivet af mange mennesker på én gang. Derfor var det noget af en udfordring, da de studerende på AspIT uddannelsen i Vejle tog til CebIT, verdens største IT messe i Hannover med over 50.000 besøgende om dagen.

– Bag beslutningen om at tage af sted lå mange grundige overvejelser. Og når turen blev så stor en succes for vores studerende var det fordi, vi gjorde meget ud af både den praktiske og mentale forberedelse. Derfor var det også en enorm succes, at vi ikke kun kom af sted, men også havde en fantastisk god tur med masser af spændende og sjove oplevelser, fortæller projektchef, Ole Bay Jensen fra AspIT.

Et af turens helt store højdepunkter tog sin begyndelse, da Magnus satte sig på stolen hos en af de mange udstillere på messen. Her kunne man teste virksomhedens virusprogrammer, og hvis man var rigtig dygtig kunne man måske være så heldig at vinde en robot.

Magnus har spillet computerspil siden han var 4 år, og er i dag temmelig skrap til det der med bits og bytes. Men det skulle vise sig, at Magnus kan noget, som ingen andre kan. For allerede lørdag aften blev Magnus kontaktet af firmaet med det avancerede virusprogram, og kåret som vinder. Magnus havde ganske enkelt været så skrap, så firmaet ikke kunne forestille sig at deltagerne om søndagen ville overgå hans bedrifter. Og så var robot og pokal Magnus´.