Hjem Første elev fra AspIT Sønderjylland i fast job

Første elev fra AspIT Sønderjylland i fast job

Første elev fra AspIT Sønderjylland i fast job

Vi har fået en medarbejder der præsterer maksimalt fra første arbejdsdag

De fleste arbejdsgivere kender det. Når man ansætter en ny medarbejder går der som regel et par måneder eller mere før den nytilkomne producerer på niveau med de andre i organisationen – man skal lige ind i det, som man siger. Sådan er det ikke når man ansætter en fra AspIT uddannelsen, siger de hos hos hightech virksomheden OJ Electronics i Sønderborg. En AspIT-uddannet performer 100% fra dag ét. Få en praktisk forklaring her.

Virksomheder landet over har ofte tjekkede manualer og programmer for implementeringen af nye medarbejdere. Fra alt det praktiske omkring arbejdspladsens indretning og IT kram til alt det bløde med samtaler og follow-ups, der får den nye til at føle sig godt tilpas så hurtigt som muligt og samtidig uden at stresse vedkommende, og dermed yde som forventet – og lønnet for. Men hvad nu hvis den nye medarbejdere er fuldt integreret og performer maksimalt den dag han eller hun begynder, og ikke først et par måneder senere, som det ofte er tilfældet..

OJ Electronics er en mellemstor hightech virksomhed fra Sønderborg, der laver intelligente klimastyringssystemer til byggeindustrien. Virksomheden, med over 50 års erfaring, har succes med sine produkter, der ligger højt på kvalitetsskalaen, og eksport-andelen udgør mere end 90%. OJ Electronics har netop valgt at ansætte den første færdiguddannede elev fra AspIT Sønderjylland.

Vi har en meget høj kvalitetsgrad i vores produkter for at kunne konkurrere internationalt. Og derfor er ekstremt grundige tests af vores produkter en afgørende faktor for os – vores varer skal simpelthen være uden fejl når vi leverer dem til kunderne. I vores Test & Quality afdeling har vi derfor brug for IT-folk, der kan det der med at lede efter evt fejl i avancerede hightech produkter, fortæller Martin A Jensen, team-leder hos OJ Electronics.

Da vi fik muligheden for at få Jens fra AspIT Sønderjylland i praktik, vurderede vi, at vi dels kunne få en ung talentfuld IT-mand på holdet, og dels kunne udvikle ham i praktikperioden således at han performede maksimalt, den dag han evt skulle ansættes hos. Begge dele har vist sig at passe.

Jens er, som Asperger, begavet med et særligt talent for at kunne fokusere på en opgave over lang tid, dvs at han samtidig med sin fokusering også er meget udholdende i sin opgaveløsning. Og de to egenskaber er guld værd i forhold til det kvalitetssikringsarbejde, som Jens nu er ansat til hos os. AspIT´erne er simpelthen dygtige til at teste noget, hvor der er ekstremt mange kombinationer.

AspITs koncept med praktik er en gave til alle slags virksomheder. Altså, at man får muligheden for at udvikle et ungt menneske over mange måneder – uden omkostninger for virksomheden – til præcis den virksomhedskultur og arbejdsfunktion, der gælder i et evt senere job.

Jens siger jo tingene lige ud og fortæller hvad han har brug for i opgaveløsningen – det gør Aspergere. Og derfor er vi med Jens kommet hurtigere igang med udviklingen af en ny medarbejder fordi der ikke er det ellers normale ”høfligheds-kan-jeg-tillade-mig-at-sige-det” filter på.

Jens Haase fra AspIT-Sønderjylland.

Her står han sammen med afdelingsleder Niko Møller (tv.).
Samt Martin Jensen (th.) fra OJ Electronics.

Jens fremviser stolt og smilende sin velfortjente kontrakt fra OJ Electronics.

For Jens er ansættelsen hos OJ Electronics ikke nogen pludselig nyhed, som det kan være for andre når telefonen fra den nye arbejdsgiver ringer med nyheden om at man har fået ønskejobbet.

Netop på grund af den lange gode proces gennem praktikperioden har vi langsomt men sikkert lært hinanden at kende, og skruet os ind på hinanden. Jeg kan for eksempel være meget direkte overfor folk, altså i forhold til at andre skal følge med i mit tempo, og det har jeg lært at file på. Og rent fagligt har OJ Electronics haft mulighed for at sende mig på træning hos AspIT i praktikperioden med henblik på at jeg lærte særlige programmer, som de bruger hos OJ Electronics. Det betød, at jeg efter et par uger kom tilbage til virksomheden med præcis den viden, de har brug for i afdelingen.

Jeg er rigtig glad for mit nye job, og jeg ved, at jeg vil gøre mig meget umage med at leve op til de forventninger som OJ Electronics nu viser mig, siger Jens Haase, der nu får mindre tid at høre musik og spille trommer, game og anime.

AspIT Sønderjylland blev eret for tre år siden, og er hurtigt vokset ud af de oprindelige lokaler. Nu har skolen til huse midt i Aabenraa, og har hele 29 elever til det sønderjyske og nordtyske erhvervsliv. Jens er med sin tre-årige IT uddannelse fra AspIT den første elev i fast ordinært job i det sønderjyske. Om Jens så også er af den værdiskabende slags i sit nye job hos OJ Electronics? Ja, skulle vi lige hilse og sige.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work 10-Årsmøde d. 21. maj 2015 kl. 10-16.