Hjem Erhvervsleder melder klart ud.

Erhvervsleder melder klart ud.

5-dobbelt Gazelle virksomhed er ikke i tvivl:

”Vores elever fra AspIT motiverer vores øvrige medarbejdere
– resultatet kan ses på bundlinjen”

Proshop er på få år blevet en stor virksomhed. 140 medarbejdere og over 1 mia. i omsætning – for lige at nævne et par tal. Én af forklaringerne på succesen er en målrettet indsats med at opnå diversitet blandt medarbejderne. ”Det gir simpelthen en mere meningsfuld hverdag for os alle. Og da meningsfuld er lig med værdifuld, kan vi se det direkte på bundlinjen” siger Proshops adm. dir. Ivan Jæger Christiansen. Hvordan hænger det sammen? Kommer her…

Proshop har succes med at sælge computere, smartphones og meget anden elektronik på nettet. Stor succes. Formlen er enkel. Med dygtigt købmandskab som grundstenen, trimmes forretningen hele tiden, så man er skarp og præcis på konceptet; lave priser, stor volumen. På et andet punkt, adskiller Proshop sig fra feltet af nettets vindere.

06

– Alt for få virksomheder har opdaget den forretningsmæssige gevinst ved medarbejder diversitet, mener adm dir. Ivan Jæger Christiansen fra web-succesen Proshop. Til venstre, Peter Ullum, én af eleverne fra AspIT, der nu har sin hverdag hos Proshop.

–Vi har valgt medarbejder diversitet aktivt til af flere grunde. F.eks. fordi vores marked også er mangfoldigt. Men også fordi det har stor betydning internt i hverdagen. Forestil dig, at du som medarbejder er med til at hjælpe unge mennesker ind på arbejdsmarkedet, som ellers bliver holdt ude fordi de har en eller anden diagnose, der måske giver ulemper på ét område, men styrker på et andet. Det giver en større mening for alle at gå på arbejde. Og dermed øget arbejdsglæde, som igen smitter af på alle vores processer. Fra logistik til kundeservice, siger adm. dir. Ivan Jæger Christiansen fra Proshop, som opererer i 6 lande, og med flere på vej. Med 130.000 varenumre og hovedkontor ved Aarhus.

–Med øget arbejdsglæde, rarere samarbejde og bedre service bidrager vores diversitetskoncept til en bedre bundlinje. Vores erfaringer er faktisk noget, jeg gerne vil dele med andre virksomheder. Det er en myte, at medarbejder diversitet er en belastning. For os er det en aflastning. Og en gevinst.

–Når jeg taler med andre virksomhedsledere om emnet, så reagerer de altid positivt, og det-vil-vi-også-gøre agtigt. Men de får det bare ikke gjort. Tit tror jeg, man tænker, at man ikke har funktionerne til det. Men det har alle virksomheder da, mener jeg. Og så glemmer man, at det faktisk gir´ god bundlinje. F.eks. får vi meget mere ud af vores diversitetsprogram end med alle mulige sponsorater, som mange virksomheder ofte falder for.

–Vores unge gutter fra AspIT er meget ordentlige med deres opgaver, meget seriøse og dygtige. De er stille og rolige og passer deres ting. En medarbejderprofil, der er attraktiv for arbejdsmarkedet. Samtidig har vi et rigtig godt samarbejde med AspIT, der ved meget om, hvordan virksomheder får værdi af at ansætte deres elever. Så vi snakker faktisk ikke socialt ansvar, men ganske enkel bedre business, siger Ivan Jæger Christiansen.

Har du fået lyst til at høre, hvordan elever fra AspIT kan bidrage positivt til din virksomhed, så klik ind på aspit.dk, og skriv til praktikkonsulenten i dit område – AspIT har skoler over hele landet. Så er du godt på vej til værdiskabende, IT-elligent arbejdskraft.

Se også TV indslag fra TV2 Østjylland her.


HUSK:
AspIT at Work Årsmøde torsdag d. 31. maj 2018 kl. 10-16, gratis konference på Brogaarden Strib/Middelfart. Program og tilmelding her.
AspIT Skolernes dag lørdag den 1. september kl. 10.00 – 17.00, hvor du kan komme forbi og høre om AspIT er noget for dig.