Hjem Endnu en AspIT uddannelse på Danmarkskortet

Endnu en AspIT uddannelse på Danmarkskortet

Endnu en AspIT uddannelse på Danmarkskortet

Der bliver flere og flere steder i landet, hvor unge med fokuseret talent kan skifte tilværelsen som førtidspensionist ud med livet som eftertragtet IT-specialist. Senest er Næstved blevet en AspIT-by, og med skolens placering på banegårdens 1. sal er transporten til og fra skolen nem for unge Aspergere fra hele det midt- og vestsjællandske område.

I efteråret begyndte det første hold elever i de nye AspIT lokaler i Næstved. Seks unge mennesker med vidt forskellig baggrund. Dog med den undtagelse, at de alle sammen har Aspergers syndrom, og at de typisk har prøvet flere forskellige uddannelser uden at falde til på nogen af dem.

– Vi har et meget harmonisk og velfungerende hold 1. Der er god stemning, og et meget højt engagement. De deltager enormt konstruktivt i undervisningen. Og de har klart den der ejerfornemmelse omkring skolen – at AspIT er rigtig meget deres helt egen uddannelse. Det tror jeg, er sjældent at opleve på andre uddannelsesinsitutioner, fortæller projektleder Kimmie Falk, der er daglig leder af både AspIT i Odense og AspIT i Næstved.

– Vi har valgt at benytte lærerkræfterne fra AspIT i Odense på den nye AspIT uddannelse i Næstved. Vi har vældig gode erfaringer med den måde, vi gør tingene på i Odense, og derfor ønsker vi at ”kopiere” den succesfulde undervisningskultur til Næstved. Vi ved, af erfaring, at de unge kommer fra mislykkede forsøg på at gennemføre andre uddannelser inden man begynder på AspIT. Her hos os får de det, som de har savnet andre steder, nemlig de rammer og betingelser, der lige præcis matcher det enkelte talent – det individualiserede menneske- og læreprincip. Det er ikke kun et spørgsmål om struktur, men om et miljø, der forstår at man kan sige tingene lige ud, have særlige ønsker og meninger, og alligevel være helt ok.

Det nye hold AspIT-elever i Næstved har fået en rigtig god start, og foran dem venter masser af spændende udfordringer henimod et liv med fast job. Kimmie Falk glæder sig også over, at regionens kommuner, har taget godt imod initiativet med et effektivt undervisningstilbud til unge aspergere.

– Vi har mødt en stor interesse, og en meget positiv opbakning fra kommunerne. Det vil sige fra alle UU-vejlederne, der jo har 1:1 kontakt med de unge, og kender deres talent og behov, men også sagsbehandlere og tilmed de andre uddannelsessteder har peget på os, når unge med fokuseret talent skal ha´ en chance for en karriere med indhold og job, siger Kimmie Falk.

Det næste hold elever i Næstved begynder i februar, og derefter er der – som på alle de andre AspIT skoler – elevoptag to gange om året. Vil du vide mere om hvornår og hvordan det foregår, så læs mere på www.aspit.dk


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work Årsmøde den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 17.00.