Hjem Derfor fik Jonas kontrakt med stort IT firma efter kun 2 år på AspIT

Derfor fik Jonas kontrakt med stort IT firma efter kun 2 år på AspIT

Derfor fik Jonas kontrakt med stort IT firma efter kun 2 år på AspIT

Normalt har uddannelser en bestemt længde. Og sådan er det også på AspIT. Det tager 3 år. Men uddannelsen er så fokuseret på at skaffe de unge Aspergere et job i IT branchen, at det rigtige svar mere er; AspIT tager kun den tid det tager, at komme i arbejde.

Der er mange uddannelser indenfor IT, men én af dem skiller sig ud på flere måder. AspIT er verdens første IT uddannelse for unge med Aspergers Syndrom, og blev sidste år udnævnt til Best Practice af EU. Og der er mere af det unikke. 80% af eleverne kommer i arbejde.

Den meget målrettede tilgang til det, at skaffe eleverne fast arbejde direkte i forlængelse af tiden på AspIT – altså uden den sædvanlige lediggang mellem eksamen og job, man kender fra de fleste andre uddannelser – betyder også, at uddannelsens længde i tid bliver mindre relevant. Er der et værdiskabende job i IT branchen, og kan det udføres af en AspIT´er, så er der afgang til dansk erhvervsliv.

Èn af dem, der har scoret en ansættelseskontrakt, er Jonas fra AspIT i Vejle, der efter bare to år på skolen, nu arbejder for EG NeoProcess, som med over 1.300 medarbejdere i Skandinavien og mere end 1,3 mia kr. i omsætning, er blandt de helt store IT virksomheder på disse breddegrader.

< class="htmlarea-showborders htmlarea-showborders">

– Jonas begyndte i praktik sidst efterår, og meget hurtigt stod det klart, at Jonas kunne løse opgaverne på samme niveau, som andre nyuddannede.

Derfor valgte vi at tilbyde Jonas en ansættelse, som han sagde ja til.

Nu arbejder han med udviklingsopgaver indenfor vores speciale, ERP/Enterprise Resource Planning på basis af Microsofts Dynamics AX – et system til vores kunder, der styrer alle virksomhedens funktioner, fra indkøb og salg til produktion og projekter og meget mere.

Fortæller udviklingschef Keld Christiansen, fra EG NeoProcess.

– Jonas faldt meget hurtigt godt til hos os. Som Asperger foretrækker man jo klar besked, og netop den egenskab passer godt til vores virksomhedskultur. Her siger vi tingene ligeud og er ærlige. Det er nu engang det nemmeste, og vores kunder sætter også pris på, at vi er oprigtige og præcise i vores dialog.

– Egentlig har vi kun haft én væsentlig udfordring med Jonas, og det var det forventningspres, han lagde på sig selv i begyndelsen. Men det løste vi egentlig blot ved at italesætte det. I dag er Jonas løbende interesseret i nye udfordringer, og senest har han selv foreslået, at komme med ud og løse opgaver på kundernes lokationer – og har netop været afsted i tre dage, hvor han boede på hotel med det team, der løste opgaven, fortæller Keld Christiansen, der mener at Jonas er en absolut værdiskabende arbejdskraft, og en medarbejder, der vil udvikle sig i takt med det tempo, der hele tiden præger IT branchen.

< class="htmlarea-showborders">

Keld Christiansen og EG NeoProcess er blevet så begejstrede for dét, AspIT kan tilbyde, at de lige nu overvejer, hvordan koncernen kan tage i mod flere praktikanter fra AspIT skoler i både Vejle og andre dele af Danmark, hvor virksomheden har afdelinger.


Du er meget velkommen til at give dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: "AspIT – Nyhedsbrev".

HUSK

Gratis konference på Brogaarden – Strib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 31. maj 2012 kl. 12.00 – 17.00.