Hjem AspITs unikke praktikordning er genial for os i IT branchen

AspITs unikke praktikordning er genial for os i IT branchen

AspITs unikke praktikordning er genial for os i IT branchen

AspIT uddannelsen har næste år eksisteret i 10 år, og undervejs er det blevet til mange rosende ord og flotte anerkendelser fra både ind og udland. Og der er mange forklaringer på, hvorfor det år efter år, lykkes at sende så mange Aspergere direkte i job den dag, de får deres eksamensbevis. Spørger man IT-virksomheden Incom, så er AspITs unikke praktikordning årsagen til succesen.

Den individualiserede undervisning, den job orienterede grundfilosofi, de få elever i hver klasse, den tætte dialog med erhvervslivet. Og så videre. Der er mange forklaringer på, hvorfor det igen i år lykkes at sende 80% af eleverne fra AspITs 10 skoler direkte i job den dag de sætter af fra skolebænken.

IT-virksomheden Incom i Herning laver Internetløsninger, og er Danmarks største udvikler af selvbetjeningsløsninger til boligorganisationer over hele landet. Her har man fra 1. august valgt at ansætte Marc og Martin, der efter 3 års uddannelse på AspIT nu kan se frem til et fast 37-timers job.

– Forløbet med vores to elever fra AspIT, som vi nu fastansætter, har været helt optimalt. De har været i praktik hos os i mere end et år, og netop det lange praktikforløb har gjort dem og os klar til fastansættelse. Vi har også praktikanter fra andre uddannelser, men det er ofte kun i tre måneder, hvilket giver os kortere tid til at danne os et billede af praktikanten, og hvad vedkommende kan byde ind med. AspITs praktikmodel er genial for en IT virksomhed og sikkert også andre, fortæller Bureauchef Allan Holm fra Incom, der har været mentor for Marc og Martin.

– Vores kunder er boligorganisationer, som i høj grad tager et socialt ansvar, hvilket både kan være i boligsociale projekter, bæredygtigt byggeri m.m. Derfor føler Incom også, det er en naturlig del, at vi er bevidste om at hjælpe til. Derfor var vi også meget åbne, da vi blev kontaktet første gang af AspIT med henblik på at blive praktikvirksomhed, da det også passer godt ind i Incoms filosofi at hjælpe dygtige, men måske lidt ramte ressourcer ind på arbejdsmarkedet.

– Efter vi havde fået Marc godt indsluset efter ca. 3-4 måneder, var vi klar til at tage en ekstra praktikant. Og nu da begge arbejder på lige fod med de øvrige ansatte, har vi netop taget en ny og tredje praktikant ind for resten af året.

– I den periode, hvor Marc og Martin har været hos os, har vi også arbejdet med vores egne processer, hvilket indebærer en dybere specialisering i udvalgte områder.

– I den udvikling passer eleverne fra AspIT jo perfekt. De er rigtig dygtige til at fokusere, og derfor har de ikke noget imod specialicering – tværtimod, måske. Med den lange praktiktid, modnes netop deres spidskompetence, og derfor kan vi faktisk ikke undvære dem nu. De skaber absolut værdi for os hver eneste dag. De er rigtig dygtige til deres arbejde, og et par rigtig gode gutter, som deltager i alle vores sociale aktiviteter helt på lige fod med de andre medarbejdere, fortæller Allan Holm, der undervejs i forløbet med praktik og nu fastansættelse har haft et tæt samarbejde med praktikkoordinator Anders Hilmer Madsen fra AspIT i Vejle.

Marc og Martin har begge Aspergers Syndrom. Men udover det, er de ligeså forskellige som to andre unge mennesker er. Marc har altid haft stor interesse for programmering, hvorimod Martin kom til Incom med en interesse for webdesign. Idag laver Martin frontend løsninger hos Incom, og Martin laver alt det der ligger bagved, sådan lidt groft sagt. Og fra 1. august kan de begge kalde sig IT medarbejdere. Med fast løn, spændende udfordringer og en meningsfuld hverdag fordi de skaber noget, som andre har brug for.

Vil du ha´ et forslag på et forløb med en værdiskabende praktikelev fra AspIT, så klik ind på aspit.dk, og send os en mail, så ringer vi til dig ret hurtigt. På aspit.dk kan du iøvrigt læse flere gode artikler om andre virksomheders oplevelser med AspIT elever. Det er faktisk rigtig god læsning.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work 10-Årsmøde d. 21. maj 2015 kl. 10-16.